Přejít na stránky Ticketpro.cz

Rachid Taha

Adresa:

Praha 1, Vodičkova 36

Termín: 10.11.2013

10listopad čtvrtek 01:00

Žánr: rockfestivalelektrotechnopunkworld music


Alžírský hudební rebel Rachid Taha se na podzim vrátí do Prahy! Po úspěšném vystoupení na festivalu Trutnov se vrací do klubového prostředí! Charismatický propagátor alžírského stylu rai, který v sobě nezapře duši rockové hvězdy a politického rebela, vystoupí 10.11.2013 v Praze.

Alžírský hudební rebel Rachid Taha se na podzim vrátí do Prahy!

Po úspěšném vystoupení na festivalu Trutnov se Rachid Taha vrací do klubového prostředí!

Miláček tuzemských hudebních nadšenců Rashid Taha se na podzim vrátí do Prahy a v klubovém prostředí představí své nové album Zoom. Po úspěšném koncertě na festivalu Trutnov si jeho strhující vystoupení budete moci vychutnat pěkně zblízka v klubovém prostředí. Charismatický propagátor alžírského stylu rai, který v sobě nezapře duši rockové hvězdy a politického rebela, vystoupí 10. listopadu v pražském Lucerna Music Baru.

Tento alžírský ethno rebel si získal fanoušky svým ojedinělým mixem severoafrické, rockové, punkové a elektronické hudby. Jeho slavná verze písně Rock El Casbah původně od punkových Clash je dokonalou ukázkou propojení všech těchto vlivů. Kombinace arabského frázování, prvků amerického písničkářství, ohlušující techno podklady a vizáž rockové hvězdy mu zajišťují úspěch nejen u fanynek world music, ale táhne se napříč všemi žánry i věkovými kategoriemi.

V klubovém prostředí naposledy vystupoval v roce 2010 s albem Bonjour a letos se vrací s novým albem Zoom.  Zoom je jeho deváté sólové album a produkoval ho Justin Adams, který spolupracuje mimo jiné například i s Robertem Plantem z legendárních Led Zeppelin. Na albu pokračuje  Rachid Taha v příběhu, v kterém hraje hybridního hrdinu, který je z části Sindibádem, Johnem Waynem a Alanem Vegou. Hudebník, který se snaží spojit elektrickou kytaru s tradičním arabským nástrojem oud. Na albu se objevuje několik nových, arabských cover verzí a podle Rachida Tahy je Zoom nejucelenějším albem, které doposud natočil. 

O neskutečné atmosféře na jeho koncertech koluje mnoho historek a právě autentičnost v kombinaci s nespoutaným hudebním přívalem energie dělá z jeho koncertů nezapomenutelný zážitek.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

O akci jsme již napsali...

Hudební kluby - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Rachid Taha

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (694 metrů)

Tyn Yard ResidencePraha (771 metrů)

The Emblem HotelPraha (848 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (680 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (462 m)