Slavné varhanní koncerty

Slavné varhanní koncerty

Adresa:

Praha 1, Křižovnické náměstí

Termín: 11.4.2023 30.12.2023
Vstupné:

350 - 550 Kč

11duben úterý 19:00

Žánr: koncertyvarhanní hudba večerní koncert Praha


Již po 30 let jsou večerní varhanní koncerty v kostele sv. Františka u Karlova mostu neodmyslitelnou součástí kulturního života Starého Města.

Kostel sám o sobě je unikátním barokním dílem, jehož restaurovaný interiér poskytuje úchvatnou kulisu pro poslech nejstarších hrajících varhan v Praze.

Koncerty se konají od 11. dubna do 4. listopadu 2023 každý den od úterý do neděle v 19 hodin. V listopadu a prosinci pak každý pátek a sobotu.

Vyberte si na organconcerts.cz/programy ten z programů, který je vašemu srdci nejbližší.

 

Slavné varhanní koncerty jsou koncipovány jako hodinové ucelené programy, kde vedle skladeb světoznámých mistrů období baroka a klasicismu zaznívá pravidelně i hudba českých autorů. Koncerty jsou posluchačsky přístupné, avšak umělecky hodnotné, s bohatou dramaturgií a kombinací barokního zvuku varhan se sólovými nástroji či zpěvem. Sólisté našich předních operních scén a orchestrálních těles, pedagogové Akademie múzických umění i Pražské konzervatoře zde nabízejí zážitek, který stojí za to zažít.

V kostele sv. Františka najdete unikátní barokní varhany z roku 1702, které jsou druhými nejstaršími v Praze a navíc nejstaršími, které stále hrají. Na tento proslulý, dnes navíc citlivě opravený nástroj, zde hrála řada osobností, vedle jiných i W. A. Mozart, A. Dvořák nebo J. F. N. Seger. Varhany se nacházejí v pravé přední části kostela na balkoně, je tak zajištěn skvělý akustický i vizuální zážitek.

Každý koncert uvádí uvítací fanfáry v podání dvou trubačů ve stylizovaných kostýmech, hrané na „heroldské trompety“ po dobu 30 minut před začátkem každého koncertu na vstupním schodišti před kostelem sv. Františka. 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

23duben úterý 18:00

23duben úterý 19:00

23duben úterý 19:00

Čerstvé vtípečky v Myslíš? – Stand-up open mic

, Myslíš?, Skořepka 354/3, 110 00 Staré Město Ostatní

Ubytování v okolí akce Slavné varhanní...

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (170 metrů)

ValentinskaPraha (209 metrů)

The Emblem HotelPraha (327 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Karlův most Karlův most Praha 1 (317 m)
Staroměstské náměstí Staroměstské náměstí Praha 1 (432 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (594 m)