Přejít na stránky Ticketpro.cz

Gentleman & The Evolution

Adresa:

Praha 1, Vodičkova 36

Termín: 26.11.2013

26listopad čtvrtek 01:00

Žánr: Worldhiphopreggaefestivaldance


Gentleman & The Evolution se vrátí 26.11.2013 do Prahy s novým albem! Takřka přesně po třech letech se vrátí do Lucerna Music Baru velký veterán na evropské reggae scéně, který zásadně pomohl rozmachu karibské muziky doma v Německu i v celé západní Evropě.

Gentleman & The Evolution se vrátí 26. listopadu 2013 do Prahy s novým albem!

Takřka přesně po třech letech se vrátí do pražského Lucerna Music Baru velký veterán na evropské reggae scéně, který zásadně pomohl rozmachu karibské muziky doma v Německu i v celé západní Evropě. Otázkou je, jestli Gentlemana ještě vůbec považovat za Němce, protože jezdí na Jamajku už od svých šestnácti let a částečně tam i žije. S reggae a dancehallem začínal ve svém rodném Kolíně nad Rýnem nejprve u mikrofonu po boku dnes už legendárního soundsystemu Pow Pow Movement a pořádně se pak proslavil koncem 90. let vedle hiphopových Freundeskreis, kteří jej vzali jako hosta na turné díky společnému songu „Tabula Rasa“. Od té doby jeho hvězda svítí jasně nejen na reggae scéně, ale kouzlo jeho textů a melodií objevil i mainstream. 

Dnes má za sebou 5 velkých alb (Trodin On 1999, Journey to Jah 2002, Confidence 2004, Another Intensity 2007, Diversity 2010), které v dubnu doplnila novinka jménem New Day Dawn. Jak je jeho dobrým zvykem, opět se jedná o velmi zajímavé koncepční dílo, které má hluboké texty, výborné melodie a žánrové přesahy. Dobrým příkladem je první singl / videoklip „You Remember“, který má za tři měsíce skoro tři miliony zhlédnutí. Gentleman v něm vzpomíná na staré dobré časy, kdy lidé byli bez internetu, ale psali dopisy, scházeli si a tak nějak k sobě měli blíž než dnes. Z desky je cítit, že Gentleman zraje jako víno a od pozornosti na nadupaný rytmus se raději více soustředí na hlubší smysl života.

Možnost vidět a slyšet nové album i staré hity naživo budou mít během léta návštěvníci mnoha velkých festivalů po celé Evropě. Do Čech se pak podívá 26. listopadu v rámci navazujícího klubového turné. Kdo chce být u toho, nenechte si ujít svůj lístek.

Odkazy: www.musicbar.cz 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Gentleman & The Evolution

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (694 metrů)

Tyn Yard ResidencePraha (771 metrů)

The Emblem HotelPraha (848 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (680 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (462 m)