Přejít na stránky Ticketpro.cz

Natascha Atlas +Support TBC

Adresa:

Praha 3, Kubelíkova 27

Termín: 1.11.2013

1listopad čtvrtek 01:00

Žánr: koncertypopfolkunderground


Natacha Atlas odehraje akustický koncert v Paláci Akropolis.

Natacha Atlas odehraje akustický koncert v Paláci Akropolis.

Belgická zpěvačka Natacha Atlas, známá také z ethno-trancové kapely Transglobal Underground, čím dál tím víc cítila, že její hudba potřebuje nabrat trochu jiný směr. Ve word music se velmi často stávalo, že se arabská hudba roztavila tou západní. Sloučení arabských rytmů s těmi euroamerickými byla nejjednodušší cesta, jak přivést tyto dva světy k obě. Natacha ale dospěla k názoru, že toto není ten nejlepší způsob, proto se snažila přijít na to, jak nejlépe posluchačům přiblížit arabskou hudbu. Aby sice zněla moderně, ale aby zároveň neztratila svoji identitu.

Své poslední sólové album Mounqualiba vydala v roce 2010. Jako host na něm vystupoval také pianista Zoe Rahm a nahrávání proběhlo za přispění dvacetičleného tureckého komorního orchestru. Album stavělo na orchestrálním zvuku alba předchozího studiové nahrávky Ana Hina, s těžištěm v arabsky zpívaných skladbách a coververzích skladeb ze západního světa. Na albu zazněly dvě a to River Man od londýnského básníka a folkaře Nicka Drakea a přes půl století stará skladba La Nuit Est Sur La Ville z repertoáru francouzké hvězdy Francoise Hardy. Směr to byl ale správný, album se setkalo s velmi pozitivními recenzemi.

V roce 2012 Natacha poprvé zahrála svůj repertoár s komorním orchestrem živě. Stalo se tak 8.června v Toulouse National Theatre za účasti její kapely a Toulouse National Orchestra. Koncert sklidil nadšené ohlasy, byl nahrán a v letošním roce vydán pod názvem Expressions Live in Toulouse. Rozhodnutí o tom, že její následující turné se ponese v tomto duchu na sebe nenechalo dlouho čekat.

O to větší máme radost, že Natacha Atlas vystoupí se svým osmičlenným akustickým ansámblem také u nás. Její koncert se uskuteční 1.listopadu od 19.30 v Paláci Akropolis.

Natacha Atlas je aktivní i ve spolupráci s jinými umělci. V současnosti se podílí na komponování hudby pro nový balet vyhlášeného francouzského choreografa Angelina Preljocaje, který je inspirován Pohádkou tisíce a jedné noci.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 3 Akce v MČ Praha 3

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Natascha Atlas +Support...

Žižkovská televizní věžPraha (204 metrů)

Sportovní centrum OlšankaPraha (609 metrů)

Royal Court ApartmentsPraha (1 605 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (197 m)
Prašná brána Prašná brána Praha 1 (1 608 m)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (1 413 m)