Přejít na stránky Ticketpro.cz

Jiří Stivín & Collegium Quodlibet: Pocta Svaté Cecílii XXII.

Adresa:

Praha 1, Betlémské náměstí 1004/8

Termín: 24.11.2013
Vstupné:

390 Kč

24listopad čtvrtek 01:00

Žánr: koncertyjazz


JIŘÍ STIVÍN & COLLEGIUM QUODLIBET - Pocta sv. Cecílii XXII

program: J. S. Bach, A. Vivaldi,  G. Ph. Telemann, J. Stivín a další

Tradiční koncert Pocta sv. Cecílii během jednadvaceti let získal řadu příznivců a stal se již očekávanou listopadovou událostí. Dokonce je zmiňován v odborných publikacích jako každoroční svérázná kulturní událost.

Letošní koncert Pocta sv. Cecílii se koná v neděli 24. listopadu 2013 v 19:30 nově v prostorách Betlémské kaple. Pořadatelem a hlavním protagonistou je multiinstrumentalista Jiří Stivín. Vystoupí za doprovodu celé řady hudebníků různého žánrového zaměření. Na programu jsou jak skladby klasické, tak improvizační a jazzové. Nekonvenčním způsobem v sobě tento večer spojí mimořádný hudební zážitek s bezprostřední atmosférou, hravou improvizací a humorem. „Pro mě osobně je to vzácná příležitost jednou za rok se sejít s přáteli a posluchači, kteří fandí naší hudbě,“ dodává k tomu Jiří Stivín.


První koncert věnovaný patronce hudebníků svaté Cecílii se konal v roce 1992, impulzem byly 50. narozeniny Jiřího Stivína. V následujících letech spolu s ním v Rudolfinu účinkovala řada vynikajících interpretů, kteří se při této příležitosti stali součástí věčně proměnlivého muzikantského sdružení Collegium Quodlibet: zpěvačka Magdalena Kožená, houslisté Marta Líbalová, Gabriela Demeterová, Bohdan Warchal, Petr Messiereur, Jan Talich, gambista Petr Hejný, klavíristé Stanislav Bogunia, Gabriel Jonáš, Adam MacMahon, z cechu cembalistů a varhaníků Jaroslav Tůma, Aleš Bárta a Robert Hugo. Jejich umělecké výkony je možné si připomenout na několika CD s živými záznamy koncertůpod standardním názvem Pocta sv. Cecílii.

Koncert je svým charakterem vhodný pro diváky od nejmladších po nejstarší z milovníků hudby.

„Zatímco dramaturgie úvodní části koncertu Pocta sv. Cecílii je daná, pokaždé zahrnuje skladby Bacha, Vivaldiho a Telemanna, část druhá je naopak koncipována jako spontánní muzicírování pozvaných hudebníků, nikdy není dopředu jasné, co přesně se bude na pódiu dít, záleží i na momentálních reakcích publika...“ říká k programu Jiří Stivín.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

16duben úterý 19:00

16duben úterý 19:00

Na tahu

, Na Rejdišti 1 Koncert

16duben úterý 19:30

16duben úterý 19:30

Ubytování v okolí akce Jiří Stivín &...

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (325 metrů)

ValentinskaPraha (390 metrů)

The Emblem HotelPraha (406 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Staroměstské náměstí Staroměstské náměstí Praha 1 (365 m)
Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (405 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (236 m)