Home Beyond the Borders? - první repríza

Home Beyond the Borders? - první repríza

Adresa:

Praha 3, Slavíkova 22

Termín: 18.2.2023
Vstupné:

190,-/150,-

18únor sobota 20:00

Žánr: divadlo


Domov jako prostor identity, domov jako tělo a tělo jako domov. Mezinárodní multižánrový projekt performerky Ewy Zurakowské podle knihy Denní dům, noční dům Olgy Tokarczuk.

Domov jako prostor identity, domov jako tělo, tělo jako domov.

Multižánrová inscenace Home Beyond the Borders? je založena na tématech z románu Denní dům, noční dům nositelky Nobelovy ceny Olgy Tokarczuk. Monodrama plné video projekcí, poetických obrazů a snových textů nás zavede do surrealistického a vizionářského světa inspirovaného vizemi z románu polské spisovatelky. Inscenace také čerpá z místních legend a příběhů z regionů Kladska a Nowa Ruda přítomných v románu. 

Identita, zakořenění, vykořenění a návrat

Home Beyond the Borders? zkoumá téma domova jako prostoru identity, domova jako těla a těla jako domova. Zkoumá také otázky o překračování hranic mezi lidmi a světy, sny a realitou, komunitou a intimitou. Představuje proces zakořenění v pohraničí v polsko-českých horách, kde byla napsána knižní předloha a kde bude inscenace uvedena. Velký důraz je kladen na otázky identity, zakořenění, vykořenění a návratu, zejména proto, že příběhy z knihy i inscenace se odehrávají na „znovuzískaných územích“, v oblasti s polskými, českými a německými kořeny.

„Běžím a narážím na závoj času. Je to Čas, který mě odděluje od přítomnosti, od bytí tady a teď. Zrychluji, abych to přeskočila. Za závojem je tato zapomenutá prvotní existence, ve které jsem skutečně žila, v jednotě, bez očekávání, a tam se mohu pohybovat podle libosti, tam se osvobozuji, tam, za závojem světla se mohu proměnit v rostlinu, jelena nebo houbu, jsem divoká a zároveň jsem v souladu se světem, se zvířaty a stromy, moje ostré zuby a drápy neubližují, jsou součástí života.“

 

Ewa Zurakowska se za svoji roli v inscenaci objevila v širší nominaci na Ceny Thálie 2022.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Divadla - Praha 3 Akce v MČ Praha 3

Podobné akce

29březen pátek 18:00

29březen pátek 19:00

Vysavač

, Václavské nám. 56 Divadlo

29březen pátek 19:00

Ubytování v okolí akce Home Beyond the Borders?...

Žižkovská televizní věžPraha (308 metrů)

Sportovní centrum OlšankaPraha (794 metrů)

Royal Court ApartmentsPraha (1 373 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (298 m)
Prašná brána Prašná brána Praha 1 (1 558 m)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (1 647 m)