Venkovní hra Putování Prahou 2 - Betlémy

Venkovní hra Putování Prahou 2 - Betlémy

Adresa:

Praha 2, Praha 2

Termín: 25.12.2022 6.2.2023
Vstupné:

zdarma

25pro - 6úno celý den

Žánr: výstavyvenkovní hra soutěž historie betlém kostel rodina děti Praha


Venkovní hra Putování Prahou 2, trasa Betlémy, vám představí betlémy s jesličkami vystavené v kostelích Prahy 2. Vydejte se na zábavnou i poznávací procházku, užijte si vánoční atmosféru od 25. prosince až do Hromnic a sbírejte body za správné odpovědi.

Při hře se dozvíte zajímavosti o kostelích i jejich betlémech, připomenete si vánoční příběh. Trasa zahajuje ve vinohradském kostele sv. Ludmily, který v roce 2022 získal titul basilica minor. Pokračuje přes kostely založené Karlem IV. a dalšími zastávkami na Novém Městě až na památný Vyšehrad. Prohlédnete si betlémy s jesličkami a Ježíškem v mnoha podobách. Betlémy jsou různého stáří i velikosti, s různým počtem figur a pokaždé se zajímavou krajinou. Všechny upomínají na pravou podstatu Vánoc. Zrození světla a naděje. Patří k našim tradicím. Mimochodem, víte, že se v kostelích i v domácnostech objevily mnohem dříve než vánoční stromeček? Na každé zastávce budete sbírat body za správné odpovědi na dvojici otázek, kdy první se vztahuje k místu a druhá k tradici betlémů a Vánoc obecně.

  • Trasa má 10 zastávek,
  • je dlouhá přibližně 6 km,
  • projdete ji přibližně za 2 hodiny.

Vyrazte sami, s rodinou nebo s přáteli. S chytrým telefonem, nebo s otázkami na papíře. Příznivci tištěných podkladů naleznou dokument s trasou a otázkami webu, nebo si jej mohou vyzvednout v informačním středisku úřadu MČ Praha 2. Tamtéž získáte i brožuru (skládačku) Putování za betlémy v kostelích Prahy 2. Skládačka je k dispozici i ve vybraných kostelích. Trasu můžete projít i po částech. Účast je zdarma.

Zahrajete si pro radost, nebo můžete soutěžit s ostatními účastníky, a to nejen na této, ale i na dalších trasách Putování Prahou 2. Přejeme příjemnou procházku, zábavné poznávání a hodně radosti ze hry!

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Praha 2 Akce v MČ Praha 2

Podobné akce

25duben čtvrtek 18:30

Hradčany: Rudolfinská a barokní Praha: Po stopách alchymistů

, Lví dvůr, U Prašného mostu 51/6, Praha 1 Divadlo

26duben pátek 18:00

Do romantického parku Na Cibulce

, Na tramvajové zastávce Poštovka Ostatní