Ondřej Fencl a Hromosvod

Ondřej Fencl a Hromosvod

Adresa:

Praha, Malostranské náměstí 21

Termín: 8.3.2023
Vstupné:

250 - 300

8březen středa 20:30

Žánr: koncertycountry Praha

Umělci: Ondřej Fencl


Vloni v listopadu to bylo čtvrt století, co Ondřej Fencl v šatně ZŠ Horáčkova před vyučováním oslovil dva spolužáky, jestli by s ním nehráli v kapele Hromosvod - i stalo se. Nejdřív to byl kinderfolk, pak folk, pak folk-rock charakteristický souzvuky houslí a příčné flétny a říznými bubny... Dnes je Hromosvod plný elitních českých sidemanů a hraje prostě písničky. Citlivě, něžně i divoce, tak, jak se sluší. Nejnovější CD Na kraji nebe přináší čirou radost - z hudby, z písniček, z muzikality.

Středobodem je autorská tvorba devětatřicátníka Ondřeje Fencla (m.j. 5P Luboše Pospíšila, Oskar Petr Marsyas, Schodiště, trio s Vladimírem Mertou či Janem Hrubým). Oproti původnímu folk-rocku hraje dnes Hromosvod barevněji, více pro písničku, méně na odiv. Zpěváka, kytaristu a klávesistu Fencla doprovází na elektrickou kytaru Vojtěch Jindra (m.j. Bran), na housle Hana K. Vyšínská (m.j. Inflagranti), na basu Jaryn Janek (m.j. K. Střihavka, Krucipüsk…) a liberecký bubenický matador Tomáš Marek (ex-Lucie, Kollerband...).

"Texty plné vnitřních rýmů a nevšedních obratů, uvěřitelný zpěv, virtuózní housle, knopflerovská kytara a nekompromisní rytmika - to je dnešní Hromosvod," napsal nedávno o současné sestavě nestor Zdeněk Vřešťál.
Ondřej Fencl je český kytarista, zpěvák, klávesista, hudební manažer, skladatel, publicista a texta. Od roku 2007 je kapelníkem 5P Luboše Pospíšila.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby v Praze Akce v MČ Praha

Podobné akce