Dny Bohuslava Martinů: Koncert laureátů Soutěže Nadace Bohuslava Martninů 2022

Dny Bohuslava Martinů: Koncert laureátů Soutěže Nadace Bohuslava Martninů 2022

Adresa:

Praha 1, Malostranské nám. 13

Termín: 27.11.2022

27listopad neděle 19:30

Žánr: koncertyvážná hudba klasika


Soutěž Nadace Bohuslava Martinů již 27 let objevuje nové talenty v oborech klavír, housle, violoncello, zpěv, cembalo, dechové nástroje a komorní soubory. Mezi nedávné laureáty patří např. klarinetistka Anna Paulová a klavírista Matouš Zukal, ale například i houslista Roman Patočka, violoncellista Tomáš Jamník, nebo klavírista Ivo Kahánek a mnoho dalších. V loňském roce se držiteli první ceny stali barytonista Robin Červinek a violoncellista Vilém Vlček, kteří své umění předvedou na koncertě 10. prosince.

Cílem soutěže je šíření skladatelského díla Bohuslava Martinů mladými, uměleckými osobnostmi a podpora provozování skladeb dalších českých autorů novější doby,“ stojí v řádu soutěže. Tento závazek odráží podoba soutěžního vystoupení, ve kterém se vedle díla Bohuslava Martinů pro daný nástroj objevuje také skladba českého autora napsaná po roce 1960 a dílo světového repertoáru 18. a 19. stol.

Obdobné požadavky platí i pro letošní soutěžní obory, kterými jsou housle a komorní soubory od tria až po sexteto s klavírem. Posluchači se mohou těšit na repertoár skladatele, houslisty, který pro tento nástroj psal působivé a technicky často velmi náročné skladby, nebo komorní kompozice s širokou škálou hudebních inspirací.

Sál Martinů, Lichtenštejnský palác, Praha

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Dny Bohuslava Martinů:...

The Golden Wheel HotelPraha (231 metrů)

Restaurant a hotel NebozízekPraha (763 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (1 043 metrů)