Velký strahovský stadion – ze západní tribuny

Velký strahovský stadion – ze západní tribuny

Adresa:

Praha 6, Zátopkova 100/2

Termín: 25.12.2022
Vstupné:

220 Kč

25prosinec neděle 10:00

Žánr: ostatní akce


Místo, kde probíhaly sokolské slety, spartakiády, hráli Rolling Stones nebo sloužil mši sám papež. Velký strahovský stadion je nejen otevřenou kronikou dějin 20. století, ale i vývoje stavebních stylů a technologií. Jaký je příběh jednoho z největších stadionů světa? Speciální bezbariérová komentovaná prohlídka představí stadion z horní části západní tribuny, která byla určena pouze pro honorace.

 

Funkcionalistickou tribunu i s prezidentským salonkem stihl ještě těsně před svou smrtí v roce 1932 dokončit původní architekt návrhu Alois Dryák. Poskytuje jeden z nejkrásnějších pohledů na stadion, i do míst, kde kdysi stávala vstupní Brána borců. Přijďte nahlédnout do útrob jedinečného a zčásti chátrajícího kolosu, který dodnes zůstává v živých vzpomínkách mnohých. Dozvíte se více o historii i architektuře památkově chráněné stavby, jejíž osud je vzhledem k možnostem využití stále otevřený. 

Prohlídka je určena prioritně pro osoby s omezenou pohyblivostí (seniory, návštěvníky o berlích, s chodítkem, na vozíku apod.) a jejich doprovod, kteří nezvládnou absolvovat prohlídku Velký strahovský stadion – z tribuny na tribunu. 

Nutná rezervace vstupenek předem.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Praha 6 Akce v MČ Praha 6

Podobné akce