Český rozhlas Jazz Fest 2022

Český rozhlas Jazz Fest 2022

Adresa:

Praha 5, Janáčkovo nábřeží 2

Termín: 17.11.2022
Vstupné:

Na sezení 950 Kč, na stání 450 Kč.

17listopad čtvrtek 19:00

Žánr: festival hudební festival jazz Praha


Český rozhlas již tradičně pořádá ve spolupráci s Jazz Dockem podzimní jednodenní festival, který je nahráván a bude následně odvysílán v rámci EBU. V průběhu večera vystoupí tři skvělé kapely:

Trio Grande 2.0 (UK/IL/USA) – exkluzivní mezinárodní trio, které tvoří britský saxofonista Will Vinson, izraelský kytarista Gilad Hekselman a americký bubeník/basista Nate Wood. Ve své první inkarnaci s bubeníkem Antoniem Sanchezem skupina vydala eponymní debut, který se setkal s lavinou uznání kritiky. Nová verze tria se připravuje na nabité turné na podzim 2022 a později během roku půjde do studia natočit nové album, které bude stejně jako první deska obsahovat hudbu všech členů kapely.  Gilad Hekselman – g; Will Vinson – sax, keys; Nate Wood – dr,b.

Enemy (UK/SWE) – špičkové britsko-švédské trio, které hraje velmi originální hudbu s velkou mírou komplexnosti. Ačkoli skladby jsou plny rytmických a dynamických proměn, neztrácejí tah, energii a mnohdy až zuřivou intenzitu. Může za to rytmika, která nejenže hardbopově či jazzrockově uhání, ale také evokuje lámané elektronické beaty. Kit Downes – p; Petter Eldh – b;  James Maddren – dr.

S.V.A. Trio – formace tří renomovaných muzikantů s velkými multižánrovými zkušenostmi, kteří se rozhodli zaměřit výhradně na vlastní, autorskou hudbu. Takovou, která v sobě bude reflektovat naše společné hudební vlivy a zároveň se stane reakcí na život uvnitř velkoměsta – hudebním stylem Urban fusion. Alexey Aslamas – housle; Vladan Malinjak – viola; Šimon Marek – cello.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 5 Akce v MČ Praha 5

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Český rozhlas Jazz...

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (738 metrů)

Restaurant a hotel NebozízekPraha (1 255 metrů)

Union Hotel PraguePraha (1 395 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (965 m)
Hermitage Hotel Prague Hermitage Hotel Prague Praha 2 (824 m)