Life sciences film festival

Adresa:

Praha 6-Suchdol, Kamýcká 961/129

Termín: 14.10.2013 18.10.2013
Vstupné:

Zdarma

14říj - 18říj celý den

Žánr: festival


DNA jako alfa a omega mnoha biologických oborů, voda jako základní element i jako tržní komodita, geneticky modifikované organismy jako jeden z dokladů fascinujících možností vědy – to je pouhá špička ledovce témat, která se svým návštěvníkům nabídne 3. ročník multimediálního festivalu vědeckého filmu Life Sciences Film Festival.

Od 14. do 18. října zaplaví sály a posluchárny České zemědělské univerzity v Praze-Suchdole (ČZU) příběhy o vědě, vizích, hrozbách, ale především o budoucnosti. Festival je určen široké veřejnosti. Vstup je zdarma.

Během pěti festivalových dní bude na půdě České zemědělské univerzity promítnuto více než 120 snímků, proběhne řada přednášek, diskusí a workshopů. To vše doplněné o výpravné výstavní projekty. Ačkoliv dramaturgický záběr festivalu je široký a tematické zaměření jednotlivých snímků osciluje od analýzy genomu, přes mikrobiologii, životní prostředí, chemickou kontaminaci až po nové technologické postupy a kvalitu a bezpečnost potravin, zůstává i letošní Life Sciences Film Festival věrný svému sloganu: mezinárodní festival dokumentárních filmů s tématikou zemědělských věd, potravinářství a udržitelného rozvoje. 

Výběr snímků svým záběrem kopíruje šest fakult České zemědělské univerzity. Například na Fakultě agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů se budou promítat vědecké filmy z oblasti potravinářského a zemědělského sektoru, na Provozně ekonomické fakultě filmy představí socio-ekonomické souvislosti či problematiku rozvoje venkova, Fakulta tropického zemědělství přiblíží lokální aspekty v rámci globálního propojení a program Fakulty životního prostředí a Fakulty lesnické a dřevařské se bude věnovat řadě ekologických problémů a otázkám udržitelného rozvoje. Záběr Technické fakulta se dotýká všech oblastí a filmy o převratných objevech a nových přístupech mají své místo právě zde.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

O akci jsme již napsali...

Hudební kluby v Praze Akce v MČ Praha 6-Suchdol

Podobné akce

7čer - 8čercelý den

Festival Habrovka 2024

, na zahradě u kostela sv. Františka z Assisi Festival

Ubytování v okolí akce Life sciences film...

Vila LannaPraha (4.5 km)

Výstaviště HolešovicePraha (5.5 km)

The Golden Wheel HotelPraha (5.6 km)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Katedrála sv. Víta Katedrála sv. Víta Praha 1 (5.4 km)
Pražský hrad Pražský hrad Praha 1 (5.5 km)
Café Savoy Café Savoy Praha 5 (6.6 km)