Art Book Fair

Art Book Fair

Adresa:

Praha 7, U Trojského zámku 4/1

Termín: 16.9.2023 17.9.2023

16zář - 17zář celý den

Žánr: ostatní akceveletrh prodejní literatura Praha


Třetí zářijový víkend se ponese ve znamení umělecké literatury a ekologicky šetrného vydávání knih. Galerie hlavního města Prahy pořádá v prostorách barokního Zámku Troja a v jeho zahradách Art Book Fair 2023 – knižní veletrh zaměřený na uměleckou a uměnovědnou literaturu. V průběhu dvou dnů nabídne platformu pro více než 80 vystavovatelů – od galerií přes umělecké školy, internetové portály, časopisy, nakladatelství až po sběratele a tvůrce autorských knih a fanzinů. Během doprovodného programu, který je letos zaměřen na ekologii v knižním průmyslu, se díky spolupráci GHMP a Barbory Baronové z nakladatelství wo-men můžete těšit na ekologickou kalkulačku nebo praktický návod na eko-knihu.

Dvoudenní akce, která je pro návštěvníky zdarma, se stane místem setkání vydavatelů, umělců i čtenářů, prostorem k diskusi a výměně myšlenek o tvorbě, umění, publikování a dalších
souvisejících tématech. Po celý víkend budou probíhat debaty, autorská čtení, prezentace publikací, přednášky a další doprovodný program. V jeho rámci se představí široké spektrum hostek a hostů, kteří se věnují nejenom praktickým ekologickým aspektům vydávání knih, ale také udržitelnosti nakladatelské praxe, kulturní politice, knihovnám nebo životnosti knih.

Hlavními zahraničními vystupujícími budou knižní teoretička Laia Figueras Tortras ze španělského
institutu ekologického vydávání knih (Institut de l'Ecoedició), která v sobotu představí model ekologické kalkulačky. V neděli pak vystoupí francouzská nakladatelka, knižní aktivistka a
specialistka na ekologické vydávání knih Corinne Fleury, která se bude zabývat srovnáním ekologického vydávání knih na globálním jihu a severu, kolaborativními projekty nezávislých nakladatelství i futuristickými eko-tendencemi v knižní branži.

Termín a čas
16. 9. 2023 – 17. 9. 2023, so 10–21 h, ne 10–19 h

VÍCE INFORMACÍ ZDE

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Praha 7 Akce v MČ Praha 7

Podobné akce

4duben čtvrtek 19:30

5dub - 6dubcelý den

4dub - 7dubcelý den

5dub - 7dubcelý den

Ubytování v okolí akce Art Book Fair

Vila LannaPraha (1 609 metrů)

Výstaviště HolešovicePraha (1 845 metrů)

The Emblem HotelPraha (3.2 km)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Katedrála sv. Víta Katedrála sv. Víta Praha 1 (3 km)
Pražský hrad Pražský hrad Praha 1 (3.1 km)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (3.8 km)