Marta Balejová Le grand concert

Marta Balejová Le grand concert

Adresa:

Praha, Malostranské náměstí 21

Termín: 3.10.2022
Vstupné:

200 - 300

3říjen pondělí 20:00

Žánr: koncerty


V roce 2002 začala spolupráce Marty Balejové s Filharmonií Bohuslava Martinů Zlín. Bylo to v pořadu „Pocta Edith Piaf“, mapujícího životní příběh „tragédky šansonu“, nejslavnější šansoniérky všech dob.

Spolu s významnou českou herečkou Libuší Švormovou představily osudy této zpěvačky spolu s jejími světoznámými šansony ještě ve spolupráci s Jihočeskou filharmonií České Budějovice, Moravskou filharmonií Brno, Filharmonií Hradec Králové a Severočeskou filharmonií Teplice. Toto představení již bez velkých symfonických orchestrů má ve svém repertoáru dosud. V roce 1997 vydala CD „Pocta Edith Piaf“, v roce 2007 další CD s názvem „Život je velký kolotoč“, kde kromě francouzských jsou i šansony českých autorů.

Marta Balejová vystudovala obory zpěv a tvorba písňových textů. Francouzské šansony nejprve v podání Edith Piaf objevila již v raném mládí. Šanson pro jeho výjimečnost ji provází celým životem. Pro české publikum převádí francouzské šansony do češtiny. V roce 2017 vydala tyto české texty ve sbírce s názvem „Ruleta“.

Svým posledním CD „Aime-moi – les chansons françaises célbres“ vzdává hold francouzskému šansonu a jeho mnoha interpretům.

Marta Balejová - zpěv

Radim Linhart - klavír, klávesové nástroje

Petr Ožana - klavír

Josef Šenky - housle

Daniel Kozel - kontrabas

Martin Kuzma - bicí

Michal Zpěvák - dechové nástroje

Václav Krejčí – kytar

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby v Praze Akce v MČ Praha

Podobné akce