Galerijní podzim #2

Galerijní podzim #2

Adresa:

Praha 3, Žižkov

Termín: 15.9.2022 13.10.2022
Vstupné:

15zář - 13říj celý den

Žánr: výstavy


PozorUmění, výtvarná sekce festivalu Žižkovská noc, se po letní pauze vrací s programem v podobě druhého Galerijního podzimu. Přehlídka současného umění v podání studentů, renomovaných umělců i nezávislých tvůrců proběhne od 15. 9. do 13. 10. 2022 v prostorech žižkovských galerií, kaváren, barů, vnitrobloků a veřejných prostranství. Zahájení Galerijního podzimu #2 proběhne 15. 9. od 18:00 v Domě Radost.

PozorUmění pořádá v rámci pražského Žižkova a blízkého okolí události zaměřené na výtvarné, audiovizuální a performativní umění celoročně, letos pod zastřešujícím tématem „Možnosti spolupráce“. Výstavy společně otevírají a zároveň se snaží zodpovědět otázky: „Co vlastně znamená spolupráce v umění a mezi lidmi obecně?“ „Co nám přináší vzájemně spolupracovat namísto neustálého soutěžení a jak můžeme skrze kooperaci a interakci přiblížit současné umění laické veřejnosti?“ Výstavy a doprovodný program si tak kladou za cíl přiblížit podoby společného fungování jako východisko pro nabytí nových zkušeností, úhlů pohledu a vytváření uměleckých projektů.

Téma je přirozeně reflektováno i ve výstavách Galerijního podzimu, kterých tentokrát proběhne celkem 10, ať již vpodobě instalace obrazů, fotografií, instalací multimediálních, kombinovaných výtvarných technik, muralu nebo nárazových performativních akcí ve veřejném prostoru. Výstavy obohatí také doprovodný program, letos se můžete těšit na malířský happening vAtriu na Žižkově, komentovanou procházku po výstavách zakončenou performancí, procházku po žižkovských galeriích nebo přednášku o významných tvůrčích párech z kánonu dějin umění.

O PozorUmění:

PozorUmění zahájilo svoje aktivity v květnu 2021. Jako výstavní sekce festivalu Žižkovská noc se zaměřuje na prezentaci výtvarného, audiovizuálního a performativního umění (nejen) v rámci pražské čtvrti Žižkov. Po pravidelném měsíčním programu během jara a léta loňského roku představilo PozorUmění v září a říjnu téměř 20 autorů současného umění v 15 výstavních projektech. V rámci doprovodného programu proběhly také přednášky, procházky, performance, poetry slam nebo koncerty.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Praha 3 Akce v MČ Praha 3

Podobné akce

14čer - 31procelý den

Andy Warhol

, Staroměstské náměstí 15 Výstava

11dub - 14dubcelý den

14kvě - 15kvěcelý den