Pouť Fidlovačka 2022 oživuje staropražskou tradici se zábavou pro děti i dospělé. Zároveň umožní poznat lépe historii i současnost Folimanky. Akce se bude konat ve dnech 27. a 28. srpna v parku Folimanka (Praha 2) a v parku Na Fidlovačce (Praha 4). Hlavní program bude probíhat v sobotu 27. srpna. Co pro vás bude připraveno?

Park Folimanka 27.-28.srpna, 10-20h: Tradiční zábava pro děti a dospělé, ukázky dobových řemesel, lidové pochoutky, světské atrakce, ale také divadlo. Hudba a tanec. Chybět nebudou fakíři, kejklíři, harmonika a flašinet, ani pochod na chůdách a další lákadla pro všechny generace. V hlavním sobotním programu bude uvedena i ukázka z Tylovy hry.

Budete si moci prohlédnout výstavu o historii a současnosti Folimanky, připravenou ve spolupráci s Muzeem města Prahy, odnést si publikaci (skládačku) o Folimance a také zasoutěžit formou kvízových otázek.

Park Na Fidlovačce: 27. srpna, 13-19h: Tradiční zábava pro děti a dospělé, loutkové divadlo.

Nuselské údolí, ležící tehdy za hradbami Prahy, ožívalo každoročně ševcovskou lidovou veselicí od konce 18. století až do počátku století dvacátého, kdy bylo údolí zastavěno a rozmohly se jiné formy zábavy. Fidlovačku učinil nesmrtelnou Josef Kajetán Tyl svojí hrou Fidlovačka, aneb Žádný hněv a žádná rvačka. Jak jistě víte, zazněla v ní poprvé píseň Kde domov můj, která se později stala naší hymnou. Městské části Praha 2 a Praha 4 se rozhodly tuto tradici připomenout v roce, kdy uplynulo 100 let od vzniku Velké Prahy a připojení Vinohrad a Nuslí k Praze.

Přijďte na pouť Fidlovačka 2022 za zábavou pro celou rodinu i za trochou putování v čase!

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Pouť Fidlovačka 2022

Royal Court HotelPraha (360 metrů)

Union Hotel PraguePraha (441 metrů)

Royal Court ApartmentsPraha (736 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Novoměstská radnice v Praze Novoměstská radnice v Praze Praha 2 (1 345 m)
Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (1 967 m)
Hermitage Hotel Prague Hermitage Hotel Prague Praha 2 (859 m)