Lenka Nová

Lenka Nová

Adresa:

Praha, Malostranské náměstí 21

Termín: 15.9.2022
Vstupné:

500 - 550

15září čtvrtek 20:30

Žánr: koncertyfolk pop Praha

Umělci: Lenka Nová


Lenka Nová vydává nové album Dopisy

Lenka Nová vydala nové album Dopisy. Termín vydání měla už dlouho naplánován na 21. března 2020 I přes mimořádnou situaci kolem koronaviru, se rozhodla toto datum dodržet. Je přesvědčena, že hudba může v této složité době lidem pomoci a první reakce potvrzují, že udělala správně. Ihned po svém vydání totiž deska obsadila první příčku hitparády nejprodávanějších alb na Supraphononline.

Album bylo inspirováno skutečnými dopisy, které Lenka sbírala od svých fanoušků tři roky. Záměrem bylo vetknout písním autenticitu, intimitu a najít osobní příběhy, které skutečně někdo prožil. Skrze dopisy lidi dokážou snáz a s rozvahou říct co mají na srdci, ať už v dobrém nebo ve zlém. Společně se zkušenými textaři Tomášem Belkem, Lukášem Pavláskem, Vladem Krauszem a Petrem Linhartem, pak posbírané dopisy přetavovala do podoby písňových textů. Většinu z nich zhudebnila s vynikajícím kytaristou Josefem Štěpánkem, který je zároveň jedním z producentů alba.

Silnou stránkou Lenky Nové jsou její koncerty, proto se rozhodla i ve studiu nahrávat společně v jednom okamžiku se špičkovou kapelou, kterou sestavila pro účel alba. Kromě již zmiňovaného Josefa Štěpánka, přizvala Petra Maláska, se kterým poslední dva roky vystupuje v úspěšném komorním koncertním programu Ve dvou. Basu nahrál Rasťo Uhrík a bicí Miloš Dvořáček. Producentskou dvojici pak doplnil zkušený mistr zvuku Michal Pekárek. Výsledkem je album, které se vymyká svou uvěřitelností, úsporným a přesvědčivým pěveckým projevem Lenky Nové, špičkovými instrumentálními výkony jejích kolegů, skvělými aranžemi a výborným zvukem.

Lenka Nová začala v první kapele zpívat již ve 14-ti letech. V kapele Laura a její tygři působila krásných dvanáct let, během kterých natočila čtyři desky. Na sólovou dráhu se vydala v roce 2003. Ráda spolupracuji...

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby v Praze Akce v MČ Praha

Podobné akce