Bratři Ebenové

Bratři Ebenové

Adresa:

Praha, Malostranské náměstí 21

Termín: 5.10.2022
Vstupné:

650

5říjen středa 20:30

Žánr: koncertyfolk rock jazz Praha

Umělci: Bratři Ebenové


Bratři Ebenové – kapela tří bratří Ebenových (Marek, Kryštof, David) a dalších předních českých hudebníků (Pavel Skála, Jaromír Honzák, Jiří Zelenka). Koncertně hrají průřez tvorbou od prvního alba Malé písně do tmy (1984) až po poslední Čas holin (2014), které je svým obsahem čím dál tím aktuálnější.


V době vydání prvního alba „Malé písně do tmy“ (1984) působila kapela jako bratrské trio - Marek, Kryštof a David a byli na české hudební scéně svým přístupem zcela ojedinělí. Synové významného hudebního skladatele Petra Ebena (1929 – 2007) dostali klasické hudební vzdělání, zároveň však vstřebávali vlivy moderní folkové, jazzové a rockové muziky. Svou schopností čerpat ze všech těchto zdrojů a umění používat různé neobvyklé hudební nástroje, vznikl absolutně netradiční, na české scéně nenapodobitelný „ebenovský zvuk“. Navíc ve spojení s výjimečnými texty Marka byli a doposud jsou Bratři Ebenové na české hudební scéně jedineční.

 

BRATŘI EBENOVÉ – nejoriginálnější skupina v historii české populární hudby. Tři bratři Kryštof, Marek a David spolu již sedmnáct let soustavněji nekoncertovali. První řádné album Malé písně do tmy vydali v roce 1984 a...

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby v Praze Akce v MČ Praha

Podobné akce