Venkovní hra Putování Prahou 2 – Anthropoid

Venkovní hra Putování Prahou 2 – Anthropoid

Adresa:

Praha 2

Termín: 23.5.2022 31.8.2022
Vstupné:

zdarma

23kvě - 31srp celý den

Žánr: ostatní akcevenkovní hra Praha


Venkovní hra Putování Prahou 2, trasa Anthropoid. Projděte se, poznávejte, zahrajte si. Připomenete si 80. výročí událostí, které utvářely naše dějiny. Kde? Vinohrady, Nusle, Nové Město. Připomenete si příběh parašutistů a projdete zajímavá místa spojená s osudy lidí, kteří jim pomáhali. Sbírejte body za správné odpovědi a do 30. září soutěžte o věcné ceny.

Na devíti zastávkách je představen příběh parašutistů od rozhodnutí, výcviku a seskoku, až po atentát, nacistický teror a hrdinný poslední boj. Zároveň jsou na představena místa a lidé, kteří za pomoc parašutistům zaplatili svým životem i s celými rodinami. Putování zahajuje na náměstí Míru, kde v divadle působila Anna Letenská. Dále si na Vinohradech připomeneme jména jako manželé Bergauerovi, Sobkovi, Brychovi, Bradáčovi, v Nuslích pak Bautzovi. Trasa pokračuje na Novém Městě, kde vzpomeneme na sokolského odbojáře Zelenku Hajského a jeho syna i na pravoslavné duchovní, kteří zajistili parašutistům úkryt – Petřek, Čikl, Gorazd a další. Trasa končí u kostela sv. Cyrila a Metoděje v Resslově ulici, kde je dnes Národní památník hrdinů heydrichiády i další připomínky jejich osudu. Cestou budete poznávat zajímavosti, odpovídat na otázky a sbírat body.

  • Trasa má 9 zastávek,
  • je dlouhá přibližně 7,2 km,
  • projdete ji přibližně za 2,5 hodiny.

Vyrazte sami, s rodinou nebo s přáteli. S chytrým telefonem, nebo s otázkami na papíře. Dokument k vytištění najdete na webu nebo si jej vyzvedněte v informačním středisku úřadu MČ Praha 2. Trasu můžete projít i po částech. Účast je zdarma a pokud dokončíte trasu do konce srpna a nasbíráte dostatek bodů, můžete se zúčastnit soutěže o věcné ceny. Doporučujeme, registrujte se na webu a vyplňte své odpovědi sami. Získáte tak možnost účasti i ve velké soutěži v rámci Roku Dvojky, kde se do konce října započítávají body i z jiných tras.

Přejeme příjemnou procházku, zábavné poznávání a hodně radosti ze hry! 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Praha 2 Akce v MČ Praha 2

Podobné akce