Venkovní hra Putování Prahou 2 – Sokol

Venkovní hra Putování Prahou 2 – Sokol

Adresa:

Praha 2

Termín: 1.5.2022 30.9.2022
Vstupné:

zdarma

1kvě - 30zář celý den

Žánr: ostatní akcevenkovní hra putování Prahou historie současnost kvíz rodina děti Praha


Venkovní hra Putování Prahou 2, trasa Sokol. Projděte se, poznávejte, zahrajte si. Připomenete si 160. výročí založení Sokola. Kde? Vinohrady, Nové Město, Vyšehrad. Projdete zajímavá místa spojená se sokolskou minulostí i současností, poznáte významné osobnosti spolku nejen tělocvičného. Sbírejte body za správné odpovědi a do 30. září soutěžte o věcné ceny.

Od nejstarší sokolovny na rohu Sokolské a Žitné se vydáte k největší sokolovně na Vinohradech, poznáte i sokolovnu pod legendárním Vyšehradem. Seznámíte se s osobnostmi zakladatelů Jindřicha Fügnera a Miroslava Tyrše, ale i s dalšími významnými sokoly, např. generálem Aloisem Eliášem. Poznáte, co měl se Sokolem společného Josef Mánes, jak Sokolu přál prezident T. G. Masaryk i jak sokolové pomáhali své zemi v odboji a na co upomíná Památný den sokolstva. Na poslední zastávce u pomníku Karoliny Světlé na Karlově náměstí se dozvíte, jak vznikl ženský Sokol. Dozvíte se mnohé o místech na trase a zabavíte se luštěním hádanek a odpovídáním na kvízové otázky. Za správné odpovědi budete sbírat body.

  • Trasa má 10 zastávek,
  • je dlouhá přibližně 5,4 km,
  • projdete ji přibližně za 2 hodiny.

Vyrazte sami, s rodinou nebo s přáteli. S chytrým telefonem, nebo s otázkami na papíře. Dokument k vytištění najdete na webu nebo si jej vyzvedněte v informačním středisku úřadu MČ Praha 2. Trasu můžete projít i po částech. Účast je zdarma a pokud dokončíte trasu do konce srpna a nasbíráte dostatek bodů, můžete se zúčastnit soutěže o věcné ceny. Doporučujeme, registrujte se na webu a vyplňte své odpovědi sami. Získáte tak možnost účasti i ve velké soutěži v rámci Roku Dvojky, kde se do konce října započítávají body i z jiných tras.

Přejeme příjemnou procházku, zábavné poznávání a hodně radosti ze hry!

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

30březen sobota 10:00

31březen neděle 17:00

Italové na Malé Straně

, U morového sloupu Nejsvětější Trojice Ostatní