Dvě generace, dva pohledy

Dvě generace, dva pohledy

Adresa:

Praha 2, Gorazdova 3

Termín: 2.6.2022 29.6.2022
Vstupné:

zdarma

2čer - 29čer celý den

Žánr: výstavyumění výtvarné umění kresba malba Praha


Výstava „Dvě generace, dva pohledy“ představuje ukázku tvorby matky a dcery. 

Jsou zde předvedeny dvě techniky (smaltované obrazy a kresba pastelem), dva odlišné pohledy na ztvárnění krajiny či dalších motivů.

Olga Kuchtová (1971) vystudovala Střední uměleckoprůmyslovou školu keramickou v Karlových Varech, kde navštěvovala i večerní kurzy figurální kresby a malby v ateliéru Miroslava Hány a modelování u Pavla Knapka. Od té doby se zabývá výtvarným uměním.

Ve své tvorbě se věnuje kresbě, grafice, akvarelu a olejomalbě.

Od roku 2017 propadla kouzlu smaltování a své obrazy jezdí tvořit do Dílny uměleckého smaltu ve Frýdlantu nad Ostravicí. Práce se smaltem je malým tvůrčím dobrodružstvím a umožňuje i experimentovat a hledat nové postupy. Tato technika dokonale vyhovuje jejímu naturelu – promítá se do ní i dlouholetá malířská a grafická zkušenost a také práce v keramické dílně (i zde se díla vypalují v peci, smalt na cca 800 °C).

Olga Kuchtová (signatura OMK) své obrazy vystavuje na společných či samostatných výstavách v Česku, Německu a Itálii. Její díla jsou zastoupena v soukromých sbírkách v České republice a v zahraničí. Je členkou skupiny Malinovi žáci a sdružení výtvarníků Dílny uměleckého smaltu. 

Malířka Kateřina Talířová (1992) vystudovala Fakultu designu a umění Ladislava Sutnara (obor didaktická ilustrace) a Fakultu pedagogickou (obor výtvarná výchova a kultura) na Západočeské univerzitě v Plzni. V současné době žije ve Svitavách a nastoupila učitelskou dráhu na Vyšší a střední pedagogické škole v Litomyšli.
Výtvarnému umění se věnuje řadu let, své obrazy ztvárňuje různými technikami – olejomalbou, akvarelem, perokresbou, pastelkami nebo pastely a inspiruje se různými náměty. 

Na výstavě „Dvě generace, dva pohledy“ představuje sérii kreseb krajin a přírodních motivů. Přiznaná linka v suchém pastelu se stává autorčiným rukopisem a typickým znakem vystavených obrazů. 

Kateřina Talířová vystavovala na společných i samostatných výstavách nejen v Česku, ale i v Německu.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Praha 2 Akce v MČ Praha 2

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Dvě generace, dva...

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (466 metrů)

Royal Court ApartmentsPraha (1 125 metrů)

Royal Court HotelPraha (1 143 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (867 m)
Hermitage Hotel Prague Hermitage Hotel Prague Praha 2 (687 m)