Letní slavnosti staré hudby

Letní slavnosti staré hudby

Adresa:

Praha, různá místa

Termín: 19.7.2022 4.8.2022

Žánr: letní slavnosti stará hudba festival hudební festival Praha


Podtitulem letošního ročníku Letních slavností staré hudby, který se uskuteční od 19. července do 4. srpna, je NATURA. Program v objevné dramaturgii nabídne široké spektrum hudebních forem, při jejichž komponování se autoři v průběhu několika staletí nechali inspirovat zvuky zvířat, zahradami, květinami, živly, krajinou, přírodními božstvy a dalšími mytologickými bytostmi neodmyslitelně spjatými s přírodou.

Festival zahájí vlámský vokální soubor Dionysos Now!, který vzdá poctu Adrianu Willaertovi, jednomu z nejvýraznějších skladatelských osobností 16. století. Dramaturgickou osou koncertu bude mariánská symbolika; kromě chorálních melodií zazní průzračná, kontrapunkticky propracovaná polyfonní moteta a melodicky svěží madrigaly. Originální španělský soubor Windu, ke kterému se připojí hráč na historické perkuse Daniel Garay, představí všechny členy rodiny zobcových fléten. Dva mistři cembala Aapo Häkkinen (Finsko) a Marcos Magalhães (Portugalsko) se zaměří na hudební imitace ze světa zvířat a živlů a další zvukomalebné prvky, oblíbené mezi skladateli 17. a 18. století.
Španělský soubor La Bellemont, v jehož obsazení najdeme vihuelu de mano či barokní dvojřadou harfu, povede vokální a instrumentální dialog mezi renesančním Španělskem a Itálií. Německou sopranistku Annu-Lenu Elbert doprovodí trojice vynikajících instrumentalistek (Saskia Fikentscher, Kristin von der Goltz, Flóra Fábri) v programu věnovaném přírodním inspiracím v díle Georga Philippa Telemanna a Georga Friedricha Händela. Různým podobám vodního živlu se pak bude věnovat koncert německo-jihoamerického souboru Los Temperamentos.

PODROBNÝ BOHATÝ PROGRAM NAJDETE ZDE

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby v Praze Akce v MČ Praha

Podobné akce