Gospel limited

Gospel limited

Adresa:

Praha 1, Malostranské náměstí 21

Termín: 28.5.2022
Vstupné:

200 - 250

28květen sobota 19:30

Žánr: koncertygospel Praha


Gospel Limited, gospelový sbor pod vedením sbormistra Václava Třísky, vystupuje v současném složení od roku 2007.

Hlavní podíl repertoáru tohoto mladého smíšeného pěveckého sboru tvoří moderní gospel, nádherná emotivní duchovní hudba vycházející z černošské hudební tradice. Přímým předchůdcem moderního gospelu je tradiční gospel, hudba, kterou bylo možno slyšet v mnoha amerických černoškých kostelech od začátku minulého století. Zcela nový vývoj odstartoval v šedesátých letech Edwin Howkins svojí úpravou původně baptistického žalmu Oh Happy Day a gospel se časem stal žánrem ovlivňujícím i další hudební proudy, jako soul, hip-hop a sám byl jimi opět zpětně ovlivňován a obohacován. Tomuto proudu se dnes říká contemporary gospel.

Contemporary gospel je v současné době nejrychleji se rozvíjejícím hudebním žánrem v USA a gospel se rychle šíří také do Evropy, silný je především ve Skandinávii. Ve Švédsku působí přes 200 sborů, v Dánsku více než 100 a v Norsku se Oslo Gospel Choir před časem stali vůbec nejprodávanějším hudebním tělesem.

V repertoáru Gospel Limited je řada moderních gospelů od světoznámých amerických i evropských gospelových autorů jako Kirk Franklin, Richard Smallwood, Edwin Hawkins, Donald Lawrence, Willie Small, Hans Christian Jochimsen, Clarence Eggleton, Maria Nordenback, a mnoho dalších.

Sbor spolupracuje s kvalitní doprovodnou kapelou, ve které působí vynikající muzikanti jako Jan Andr, Tomáš Jochmann, Martin Krč na klávesy, Ondřej Pompo Pomajsl, Ondřej Sluka, Michael Nosek na bicí, Tereza Čepková, Michael Krásný na baskytaru, Ondřej Malina na sólovou kytaru a řada dalších hostujících hudebníků.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce