Díra ve stázi / Blasts Cries Laughter

Díra ve stázi / Blasts Cries Laughter

Adresa:

Praha 9, Kolbenova 923/34a

Termín: 20.1.2022 19.4.2022
Vstupné:

Dobrovolné

20led - 19dub celý den

Žánr: výstavyumění vernisáž galerie


Modravá skvrna na stěně paluby lodi Červený trpaslík neměla pouze jeden východ, jak uváděli tvůrci seriálu, ale dva. Druhý východ ústil do Pragovky ledna roku 2022, XXII. světové dimenze, do výstavního dějství, které by se za jiných okolností dozajista jmenovalo Zachycení v čase a prostoru. V této postpandemické době se řada umělců pokusila zreflektovat své bytí ve světě jako ukotvené několika způsoby: „Místně, zvukově, historicky a prostřednictvím osobních vztahů, které navazujeme… nebo nenavazujeme. Mysl se ocitá v terénu site-specific instalací a zvukových intervencí tovární haly, v němž hledá své ukotvení prostřednictvím participací, vymezením sonického teritoria budovy, ohlédnutím se za geologickou i politickou minulostí. Jedeme na drakovi a bojíme se pohlédnout dolů. Čas a prostor jsou veličiny, se kterými jsme se ještě nenaučili zacházet.“

Vystavující umělci/ umělkyně: David Helán a Pavel Tichoň, Jan Heres, Ondřej Homola, Martina Chloupa a Kateřina Štenclová, Lenka Janíčková, Susanne Kass a Tomáš Roček, Magdaléna Kašparová, Klaudia Korbelič a Lenka Lukačovičová, Kateřina Kostkanová a Veronika Nemejovská, Dagmar Šubrtová, Petra Švecová, Pavol Truben. Spolupracující platforma Artbiom uvede pod kurátorským vedením Terezy Novákové instalaci Sdílená samota skupiny AUXIG (Petr Hanžl, Polina Khatsenka, Jan Krombholz, Barry Yuk Bun Wan). V rámci kurátorské sekce Blasts Criest Laughter pod vedením Nicolla Lucarelliho vystaví Olga Krykun, Milica Miliajovic, Tamara Spalajkovic.

Hlavní kurátorka: Lucie Nováčková
Hostující kurátoři/ky: Niccoló Lucarelli, Tereza Nováková
Produkce výstavy: Daniela Šiandorová

 

Pro rok 2022 jsme se rozhodli postupovat jiným způsobem: Program celého výstavního roku bude zastřešen tématem Napojení a bude ukotven tematickými dějstvími Zachycení v čase a prostoru, Digitální a morfická pole, Touha po napojení, přičemž právě otevíráme první z nich s názvem Díra ve stázi.

Naše bytí ve světě je ukotveno několika způsoby: Místně, zvukově, historicky a prostřednictvím osobních vztahů, které navazujeme… nebo nenavazujeme. Mysl se ocitá v terénu site - specific instalací a zvukových intervencí tovární haly, v němž hledá své ukotvení prostřednictvím participací, vymezením sonického teritoria budovy, ohlédnutím se za geologickou i politickou minulostí. Jedeme na drakovi a bojíme se pohlédnout dolů. Čas a prostor jsou veličiny, se kterými nás škola nenaučila zacházet.
Výstava s názvem „Díra ve stázi“ pracuje s rozborem místa z pohledu jeho místních, časových, prostorových i sociálních či sociálně ekonomických vztahů. Představí projekty, zohledňující site-specific charakter místa, projekty pracující s institucionální, společenskou a ekologickou kritikou a kooperativní projekty, zahrnující komunitu umělců a usedlíků. 

Program jednotlivých dní vernisáže:

Čtvrtek 20.1. 2022

• 18:00 Zahájení výstavy Díra ve stázi / Blast Cries Laughter
• 18:30 Komentovaná prohlídka Blast Cries Laughter s kurátorem Niccolo Lucarelli
• 19:30 Performance Olgy Krykun

Pátek 21.1. 2022

Party: Hosté Daniela Vlčka

Sobota 22.1. 2022

• 15:00 - 17:00 Workshop pro děti Já jsem tady 

Projekt je finančně podporován Ministerstvem kultury ČR, Hlavním městem Praha, Státním fondem kultury a Městskou částí Praha 9

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Praha 9 Akce v MČ Praha 9

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Díra ve stázi / Blasts...

Wellness Hotel STEPPraha (2.2 km)

Sportovní centrum OlšankaPraha (4.9 km)

Žižkovská televizní věžPraha (5.4 km)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (5.4 km)
Prašná brána Prašná brána Praha 1 (6.5 km)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (4.5 km)