Jazz Dock v Divadle Archa uvádí: John Scofield - Return of Überjam

Jazz Dock v Divadle Archa uvádí: John Scofield - Return of Überjam

Adresa:

Praha 1, Na Poříčí 26

Termín: 12.11.2013
Vstupné:

přízemí stání 490 | sezení balkon 790

12listopad čtvrtek 01:00

Žánr: koncertyrockpopjazzelektro

Umělci: John Scofield


Jazz Dock v Divadle Archa uvede patrně největší jazzovou událost letošního roku - návrat Überjamu mistra jazzové kytary Johna Scofielda!

Projekt Überjam vznikl v roce 2002 a zahrnoval vlastně dvě řadová alba "Überjam" a "Up All Night" (2003), které velmi moderním způsobem propojovaly Scofieldovu jazzrockovou minulost (léta s Milesem Davisem) s novými možnostmi elektroniky a samplingu - vymoženostmi současné taneční hudby. Vznikla hudba velmi energická a hybná, ale s charakteristickou scofieldovskou melodikou, která byla také ovlivněna částečně orientální hudbou, popem, rockem i funkem. Obě alba měla obrovský úspěch a přitáhla k jazzu pozornost také mnoha mladých lidí, pro které klasický jazz již není tak přitažlivý, ale takováto fúze jim nabízí zajímavou alternativu.

Základní sestava pro letošní turné zůstane stejná, jako byla před deseti lety, tedy vedle  Scofielda Avi Bortnick (kytara, elektronika), a Andy Hess(baskytara), jen na koncertech i ve studiu místo bubeníka Adama Deitche zahraje Louis Cato, známý např. z formací Marcuse Millera.

John Scofield je mistrem jazzové kytary a vyniká charakteristickým a velmi unikátním zvukem, plným napětí a skryté energie, oscilujícím od jemných baladických odstínů až po ostré funkové a rockové tóny. Také rytmická a melodická stránka jeho hry je nedostižná a jeho improvizátorská invence evokuje vzpomínky na takové geniální hráče, jako byli Charlie Parker, John Coltrane nebo Miles Davis. John Scofield je také skvělým skladatelem a aranžérem, což se projevilo např. na geniálním albu "Quiet". Jeho celkový přínos jazzu za posledních 30 let je obrovský a je jedním z nemnoha osobností světové scény, které skutečně velkým dílem ovlivňují vývoj a směřování současného jazzu.

12. listopadu od 20 h tedy Jazz Dock v Divadle Archa uvede patrně největší jazzovou událost letošního roku - návrat Überjamu!

Předprodej bude zahájen 31. 5. 2013. Vstupenky jsou k disposici v Jazz Docku, pokladně divadla Archa a v sítích Ticketstream a Prague Ticket Office.

Stání 490 Kč 

Na tento koncert se nevztahují klubové slevy, děkujeme za pochopení 

Místo konání koncertu:

Divadlo Archa

Na Poříčí 26, 110 00, Praha 1
telefon: +420 221 716 111
e-mail: archa@divadloarcha.cz
http: www.archatheatre.cz

Pokladna

telefon: +420 221 716 333
e-mail: pokladna@divadloarcha.cz

Otevírací doba

pondělí - pátek | 10 - 18
a vždy 2 hodiny před začátkem představení

John Scofield je mistrem jazzové kytary a vyniká charakteristickým a velmi unikátním zvukem, plným napětí a skryté energie, oscilujícím od jemných baladických odstínů až po ostré funkové a rockové tóny. Také rytmická a...

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

O akci jsme již napsali...

Hudební kluby - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

19duben pátek 19:00

19duben pátek 19:00

19duben pátek 19:00

Queenie 2024

, Českomoravská 2345/17 Koncert

Ubytování v okolí akce Jazz Dock v Divadle...

Tyn Yard ResidencePraha (723 metrů)

The Emblem HotelPraha (1 139 metrů)

ValentinskaPraha (1 263 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (518 m)
Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (988 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (1 385 m)