Možnosti spříznění

Možnosti spříznění

Termín: 29.11.2021

29listopad pondělí 19:30

Žánr: divadlotanec alternativní


Společenská intervence, kolektivní akce nebo taneční inscenace? Vstupte do našeho tvůrčího obýváku a staňte se součástí dobrodružné proměny z běžného člověka v bdělé, inteligentní a plastické tělo, bryskně jednající na hlasové instrukce choreografa. Choreograf se naopak zredukuje v pouhou vůli, hlas motivující na dálku všechny zúčastněné v reálném čase a prostoru.
 
Je na vás, ve které realitě se budete chtít zúčastnit. Zda se zblízka dívat choreografovi přímo pod ruce, vidět jeho konkrétní imaginativní obrazy a stávat se jejich součástí. Nebo jen sledovat abstraktní pohybové partitury. Je to jen na vás a na vaší volbě kanálu na sluchátkách silent disco.
 
Neustále otevřená hravá forma umožňuje bez problémů účast i dětem nebo aktivnějším seniorům. Možnosti spříznění v režii choreografky Veroniky Knytlové surfují na svobodné škále uměleckého prožitku a míchají do koktejlu unikátní show. Každé provedení tedy přináší nový zážitek.
 
Veronika Knytlová získala taneční vzdělání v Tanečním centru Praha, ale později především účastí na nejrůznějších tanečních workshopech u nás i v zahraničí či svou zkušeností stálého angažmá v Bratislavském divadle Tanca. Při studiu architektury na ČVUT a později Pedagogické fakulty UK spoluzaložila úspěšnou VerTeDance Company, kde vzniklo mnoho autorských projektů oceňovaných diváky i profesionálními porotami všude ve světě. Je oblíbenou lektorkou zabývající se výukou tance budoucích profesionálů i naprostých začátečníků. V současnosti se zabývá také terapeutickou prací s tělem, masážemi a jógou. Spoluzaložila spolek Mind Move, který realizuje nejen taneční projekty s výrazným sociálním přesahem. Jedním z nich jsou právě Možnosti spříznění.
 
Kredity:
Koncept, režie, choreografie: Veronika Knytlová
Dramaturgie: Jaroslava Šiktancová, Eliška Vavříková, Jiří Havelka
Hudba: Martin Tvrdý
Světelný design: Adam Uzelac
Zvukový design: Eva Hamouzová
Účinkují: Veronika Knytlová, Barbora Ješutová, Anna Šefrnová, Aneta Bočková, Adéla Vávrová, Adéla Voldrábová, Kamila Paličková, Andrea Tomsová, Daniela Kolková, Veronika Ghisi, Prokop Štěpánek
Partneři: Vzlet, HAMU, 4+4 dny v pohybu
Za podpory: Ministerstvo kultury České republiky, Hlavní město Praha, Státní fond kultury ČR, Městská část Praha 10
Premiéra: 20. září 2021 v kulturním centru Vzlet

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Divadla - Praha 10 Akce v MČ Praha 10

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Možnosti spříznění

Žižkovská televizní věžPraha (1 263 metrů)

Sportovní centrum OlšankaPraha (1 434 metrů)

Residence TrafickPraha (1 535 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (1 264 m)
Hermitage Hotel Prague Hermitage Hotel Prague Praha 2 (2.6 km)