Mezinárodní filmový festival 3KinoFest 2021

Mezinárodní filmový festival 3KinoFest 2021

Adresa:

Praha 1, Mariánské náměstí 1

Termín: 3.11.2021 12.11.2021

3lis - 12lis celý den

Žánr: 3kinofest festival film praha


Již poosmé se bude v Praze konat Mezinárodní filmový festival 3KinoFest, zaměřený na středoevropskou kinematografii. Od 3. do 12. listopadu 2021 budou v sálech Městské knihovny v Praze a Kina Atlas uvedeny v soutěžní sekci filmové novinky ze čtyř středoevropských zemí, z Polska, Slovenska, Maďarska a České republiky.

Mezinárodní filmový festival 3KinoFest byl založen v roce 2013 v Praze. V následujícím roce pak proběhl první ročník, který představil 28 filmů ze čtyř středoevropských zemí – z Polska, Slovenska, Maďarska a České republiky. Festival od samého začátku klade důraz na setkávání a propojování středoevropské kultury, především prostřednictvím filmů. Festival patří mezi největší kulturní akce v Praze věnované kultuře zemí visegrádské čtyřky. Každý rok na podzim do Prahy zavítá řada významných zahraničních umělců. Kromě filmových projekcí je v rámci festivalu připraven doprovodný program zahrnující odborné přednášky, divadelní představení, workshopy a koncerty.

Za více než šest let své existence přivezl festival 3KinoFest do České republiky více než 260 filmů a hostil více než 100 významných osobností středoevropské kinematografie. Již od prvního ročníku je stálým partnerem festivalu Polský institut v Praze. V následujících letech byl 3KinoFest podporován také polským Institutem Adama Mickiewicze v rámci programu Nezávislá a Polským filmovým institutem PISF.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

O akci jsme již napsali...

Kulturní centra - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Mezinárodní filmový...

ValentinskaPraha (52 metrů)

The Emblem HotelPraha (75 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (90 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Staroměstské náměstí Staroměstské náměstí Praha 1 (208 m)
Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (244 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (608 m)