Mai Mai Mai - Tarnovski

Mai Mai Mai - Tarnovski

Adresa:

Praha 3, Krásova 27

Termín: 25.9.2021
Vstupné:

150,-

25září sobota 20:00

Žánr: koncerty


Mai Mai Mai je rituální audiovizuální projekt představující výstřední zkoumání středomořského a jihoitalského folklóru. Je temnou cestu do minulosti vytvořenou z rozmazaných vzpomínek a mlhavých zvuků. Lze jej považovat za „středomořskou hauntologii“, která se vyhýbá nástrahám nostalgie a oživuje duchy ztracené minulosti ve formě evokačního ritu.

Mai Mai Mai vydává u Boring Machines, Jerevan Tapes, Not Fun, God Unknown, Instruments of Discipline, La Tempesta International. Producentsky se podílel se na LP GNOD „Chapel Perilous“ či vydal řadu kolaborací s rozmanitými umělci (Lino Capra Vaccina, Luciano Lamanna, Go Dugong) a věnuje se filmové hudbě.

Jeho první tři LP byly pojmenovány dle řecké abecedy. Theta (Boring Machines, 2013), Δέλτα (Delta) (Jerevan Tapes, 2014) a Φ (Phi) (Not Fun Fun Records / Boring Machines, 2017). S každým z těchto projektů této trilogie, v Římě usazený noisař Toni Cutrone, vytvořil gradující cestu syntézy elektronické hudby a mytologie. V současnoti se věnuje více věnuje prolínání hudební a vizuální stránky své tvorby, takže jeho poslední LP Nel Sud na La Tempesta International (vydávající mj. Xiu Xiu či Populous) je opět cestou do minulosti italského jihu, realizovanou prostřednictvím originálních záběrů převzatých z italských etno-dokumentů natočených v 60. a 70. letech. Nel Sud je teady originální soundtrack smíchaný ze zvuků původního filmu. Mimo toto však ve svých živých vystoupeních stále více akcentuje performativní stránku, kde se prolíná hudba a divadlo. Těšit se tak můžete na mimořádný spirituální zážitek, který zaměstná všechny vaše smysly.

 

Tarnovski vystupuje  sólově, s kapelami Gurun Gurun, IQ+1, Wabi Experience, The Czech Psychedelic Society Manifesto nebo společně s mexickou multimediální umělkyní Laurou Luna Castillo. Je součástí AV projektu Telekinetic Assault Group. Věnuje se také scénické hudbě, field recordingu (jako Prosoxi Skylos), radiodokumentu (s Lukášem Jiřičkou), remixování a tvorbě mixtapů.

Jeho improvizované sety jsou mixem postklubové dekonstrukce, musique concrète, metamorfovaných akustických zvuků a generativní hudby. Tarnovski často spolupracuje s japonskými hudebníky, jako jsou Dustin Wong, Takako Minekawa, Aus, Cuushe,  Asuna nebo Haco a v jeho tvorbě je tato umělecká kolaborace znát. Je taktéž kurátorem labelu Jipangu, který se zaměřuje na experimentální hudbu a sound art.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 3 Akce v MČ Praha 3

Podobné akce

20duben sobota 12:00

Noc zpěvaček – Workshop

, Janáčkovo nábřeží 2 Koncert

20duben sobota 19:00

Festival Noc zpěvaček

, Janáčkovo nábřeží 2 Koncert

20duben sobota 19:00

Ubytování v okolí akce Mai Mai Mai - Tarnovski

Žižkovská televizní věžPraha (443 metrů)

Sportovní centrum OlšankaPraha (780 metrů)

Royal Court ApartmentsPraha (1 590 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (437 m)
Prašná brána Prašná brána Praha 1 (1 398 m)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (1 305 m)