Žofie Dares & sestry Věnečkovy + Václav a kolega

Žofie Dares & sestry Věnečkovy + Václav a kolega

Adresa:

Praha 1, Betlémské nám. 255/4

Termín: 30.9.2021
Vstupné:

120–130 Kč

30září čtvrtek 20:00

Žánr: koncerty


Na koncertě, který bude uvedený jako výjimečný program pro ukončení letní sezóny, vystoupí Žofie Dares spolu s Janou a Ivou Věnečkovými i další hudebníci.

Sestry Věnečkovy působí na hudební scéně již od roku 2003. Žánrově je jejich hudba těžko zařaditelná, nejblíže má asi alternativnímu folku s elektronickými prvky. Za dobu jejich hudebního působení objely řadu festivalů, klubů i folkových soutěží (a to především s jejich rodinnou
litomyšlskou kapelou Věneband). Starší Jana hraje na housle, mandolínu, synťák a zpívá. Mladší Iva hraje na klavír, saxofon a také zpívá. Sestry hrají především autorskou tvorbu Jany s výhradně českými texty.

Zofie Dares, vlastním jménem Žofie Dařbujánová, je mladá zpěvačka a autorka písní ze stále populárnějších MYDY. Na konci roku 2018 překvapila své fanoušky samostatným EP s názvem High on Being na, kterém tajně pracovala šest měsíců. Sytetizátory, hymnické popové refrény, smyčcové kvarteto nebo gospelový sbor –  to vše je na této nahrávce možné najít. Ve svých textech je osobnější než kdy jindy a vypráví více o životě mladé dívky, která odmítá plně vyrůst. S tímto projektem se již představila například v pražském klubu Roxy jako support newyorského dua Sofi Tukker, na italské show Milano Design Week nebo vystoupila na festivalu United Islands of Prague a také se zapojila do projektu Hlasy Svobody v rámci pražského Metronome festivalu 2019.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

24duben středa 20:00

24duben středa 21:00

Mig 21 v Praze

, Vodičkova 704/36 Koncert

Ubytování v okolí akce Žofie Dares & sestry...

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (283 metrů)

ValentinskaPraha (349 metrů)

The Emblem HotelPraha (370 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Staroměstské náměstí Staroměstské náměstí Praha 1 (341 m)
Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (383 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (278 m)