Doprovodné programy k výstavě Hudební zvěřinec

Doprovodné programy k výstavě Hudební zvěřinec

Termín: 1.9.2021 30.6.2022
Vstupné:

500 Kč/MŠ; 900 Kč/ZŠ; 900 Kč + 40 Kč/student SŠ. Cena zahrnuje vstup do výstavy a expozice.

1září středa 10:00

Žánr: koncerty


Máte rádi zvířata? Skladatelé a hudebníci ano! Národní muzeum – České muzeum hudby pořádá ve školním roce 2021/2022 doprovodné programy k výstavě Hudební zvěřinec pro všechny věkové kategorie.

LABUŤÁTKA MŠ, 1. a 2. třída ZŠ Hudba a pohyb k sobě odjakživa patří, stejně jako hudba a příroda. Vydejte se s námi poznávat spojení světa zvířat, pohybu a zvuku. Hravou formou si vyzkoušíte pohyb zvířátek na hudební doprovod a seznámíte se se základními prvky klasického a scénického tance. Naučíte se pracovat s napětím a uvolněním těla. Program probíhá v lektorské místnosti. Na převlečení doporučujeme: tričko, legíny, ponožky.

MÁME RÁDI ZVÍŘATA MŠ a 1. třída ZŠ Ve výstavě Hudební zvěřinec se za zvířaty vydáme na venkovský dvorek, do lesa nebo do džungle a zapojíme oči, uši i hlasivky. Prohlédneme si a poslechneme mnoho zvířat i hudebních nástrojů a také si budeme hrát, zpívat a napodobovat zvuky zvířat.

HUDEBNÍ ZVĚŘINEC 2.–5. třída ZŠ Člověk nebyl nikdy hluchý ke zvukům přírody a nechal se jimi inspirovat od lidové hudby až po nejslavnější skladatele. Žáci se během programu zábavnou formou seznámí s různými skupinami zvířat, které zanechaly stopu v hudbě – ať už v hudebních nástrojích, jako inspirace hudebních motivů nebo nositelé určitých vlastností ve známých hudebních dílech.

Z PŘÍRODY DO KONCERTNÍCH SÍNÍ 2. stupeň ZŠ Skladatelé a hudebníci si již dávno všimli libozvučných hlasů ptáků, řevu šelem nebo tajuplných signálů hmyzu. Zvířata tak autory přímo inspirovala k napsání mnoha krásných skladeb. Díky propojení přírodovědeckých a hudebních sbírek se žáci seznámí přímo se zvířaty, která se nejčastěji vyskytují v hudbě lidové, klasické i populární, baletu či filmu.

Pro REZERVACI TERMÍNU využijte e-mailovou adresu cmh@nm.cz nebo telefonní číslo 224 497 738. Do objednávky uveďte 2–3 preferované termíny, počet a věk dětí a název programu.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Doprovodné programy k...

Restaurant a hotel NebozízekPraha (542 metrů)

The Golden Wheel HotelPraha (548 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (876 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Karlův most Karlův most Praha 1 (411 m)
Pražský hrad Pražský hrad Praha 1 (653 m)
Café Savoy Café Savoy Praha 5 (517 m)