Pejsek a kočička

Pejsek a kočička

Adresa:

Praha 5, Klášter sv. Gabriela

Termín: 21.8.2021

21srpen neděle 15:00

Žánr: divadlopro dětidivadlo


Klášter sv. Gabriela v Praze na Smíchově se v minulých měsících proměnil v originální umělecké a kulturní centrum Gabriel Loci. Nyní o víkendu ožije dětským smíchem díky nestárnoucí pohádce „O pejskovi a kočičce“. Na venkovní scéně se představí 21. a 22. srpna loutková pohádka v režii Hany Zezulové podle předlohy Josefa Čapka.

V netradičních prostorách na pražském Smíchově tak na malé i velké diváky dýchne pohádková atmosféra. Loutkové divadlo O pejskovi a kočičce v režii Hany Zezulové přinese nejmenším divákům zážitek z nestárnoucích příhod z oblíbené Čapkovy knihy. Se zvířecími hrdiny prožijí například pečení dortu ze všech možných dobrot, na kterém si naštěstí pochutná hladový pes a odskáče to bolením břicha. Pejsek s kočičkou také předvedou, jak si umyjí podlahu nebo jak se vyperou a usuší. Když najdou plnou schránku s dopisy od dětí, odnesou jim odpovědi na poštu, a nakonec jim sníh zasype domeček. Současný název kláštera sv. Gabriela, Gabriel Loci, výstižně evokuje pozoruhodnou atmosféru tohoto místa. Za vysokými zdmi bylo i v době covidové rušno a vznikl tu kulturní hub na rozloze 16 000 m2. Rozsáhlé prostory nabízejí pestré využití. Na letní scéně se konají divadelní a filmová představení.

Občerstvení zajišťuje venkovní bar. Uvnitř bývalého kláštera vznikají umělecké ateliéry a prostory jsou vhodné pro jakoukoliv společenskou akci. Uspořádání firemního večírku, svatby, galavečeru nebo výstavy a konference poskytuje účastníkům jedinečný zážitek. V loňském roce se zde uskutečnil Design Blok, který letos na podzim opět využije designové rozmanitosti jednotlivých sálů a do centra Gabriel Loci se vrátí. Areál je velmi oblíben mezi filmovými produkcemi, proto se zde nedávno točila další marvelovka. Na jaře zde vznikal televizní seriál Netflixu „Na západní frontě klid“ a prostory bývalého kláštera jsou také svědky natáčení českého krimi seriálu „Specialisté“. Kdy? 21. a 22.8. 2021 v 15:00 Kde? Gabriel Loci, venkovní scéna, Holečkova 106/10, Praha 5 - Smíchov Délka představení: 50 min Cena: 100 Kč

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Divadla - Praha 5 Akce v MČ Praha 5

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Pejsek a kočička

Restaurant a hotel NebozízekPraha (814 metrů)

The Golden Wheel HotelPraha (1 541 metrů)

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (1 558 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (1 445 m)
Karlův most Karlův most Praha 1 (1 637 m)
Café Savoy Café Savoy Praha 5 (1 046 m)