Alma mater Palaestra

Alma mater Palaestra

Adresa:

Praha 2, Karlovo náměstí 23

Termín: 10.9.2021 3.10.2021
Vstupné:

plné 50 Kč, snížené 30 Kč

10zář - 3říj celý den

Žánr: výstavyumění malba výtvarné umění sochařství Novoměstská radnice Praha


Palaestra je spolek založený roku 1999 z iniciativy boxera Jana Baloga. Hlavní náplní sportovního klubu je umožnit smysluplné trávení času dětem ze sociálně slabých rodin, které by si nemohly dovolit platit svým dětem žádnou zájmovou činnost. Zároveň se zde pravidelně věnuje boxerským tréninkům skupina, jejíž jádro tvoří výtvarní umělci. V několika posledních letech dostalo spojení sportu a výtvarného umění i podobu výstav v prostorách Novoměstské radnice v Praze 2.

Letos Palaestra představí dva umělce, kteří patří k nestorům této skupiny, sochaře Vojtěcha Adamce a malíře Ivana Komárka.

Vojtěch Adamec, školením sochař, představí na výstavě nejen své plastiky, ale především malbu. V ní se věnuje expresivně a poeticky pojaté krajině, v které se pohybuje člověk jako osamělý pozorovatel, poutník nebo bytost ze spirituálních či mytických světů. Někdy je převtělen i do zvířecí podoby a představuje tak archaický symbol prazákladního spojení lidské civilizace a jejího (dnes již většinou ztraceného) zakotvení v ekologické a duchovní rovnováze přírody.

Ivan Komárek pro výstavu sestavil kolekci z nové tvorby, malby na plátně 100x150 cm, které jsou typické svojí plastickou řečí lidské tělesnosti. Elastické, mnohdy až groteskní deformace, kterými lidské tělo na jeho obrazech prochází, zviditelňuje různorodé a stále se měnící podoby “vztahové krajiny” člověka. Obrazová plocha je pro něj až scénograficky pojaté pódium, na němž se odehrává mezilidské střetávání, ať už na poli milostném, nebo i sportovním. 

VSTUPNÉ: plné 50 Kč / snížené 20 Kč / rodinné 100 Kč

OTEVÍRACÍ DOBA: út - ne 10 - 18 hodin

mezi 12. - 13. hod 30 minut polední pauza

Během EHD 2021 od 11. do 19. září 2020:

otevřeno denně 10 - 20 hod / zvláštní vstupné: jednotné 20 Kč

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Praha 2 Akce v MČ Praha 2

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Alma mater Palaestra

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (283 metrů)

Royal Court ApartmentsPraha (806 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (1 026 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (678 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (467 m)