Den židovských památek v Čr

Den židovských památek v Čr

Adresa:

celá ČR, různá místa

Termín: 8.8.2021

Žánr: ostatní akceden židovských památek historie netradiční prohlídky synagoga


Více než padesát vybraných židovských památek v Čechách, na Moravě a ve Slezsku bude otevřeno v neděli 8. srpna 2021 v rámci čtvrtého ročníku Dne židovských památek v ČR. Návštěvníci budou moci zhlédnout také hřbitovy a synagogy, které nejsou volně přístupné, nebo prošly v posledních letech nákladnou rekonstrukcí.

Mezi největší lákadla letošního roku patří nově opravená synagoga v Polici u Jemnice, za jejíž rekonstrukci byla Federace židovských obcí v ČR v letošním roce nominována na cenu Národního památkového ústavu Patrimonium pro futuro. Nově jsou letos do projektu zapojeny židovské hřbitovy v Prostějově, Opavě nebo České Lípě. Letošní ročník je v některých místech doplněn o doprovodný program, který většinou spočívá v komentovaných prohlídkách nebo přednáškách. Obzvláště bohatý je například v Pacově a okolí, kde na návštěvníky čekají nejen komentované prohlídky hřbitova v Radeníně a památníku na hřbitově v Černovicích, ale především program v pacovské synagoze včetně koncertu.

Do Dne židovských památek je zapojeno i 15 nedávno rekonstruovaných objektů z projektu Revitalizace židovských památek 10 hvězd, které bude možné navštívit za zvýhodněné vstupné. Památky budou přístupné většinou od 10:00-17:00. Pokud celodenní otevření není z různých důvodů možné, bude památka přístupná alespoň v části uvedeného času. Konkrétní otevírací časy budou uvedeny v týdenním předstihu v každém detailu památky v mapě lokalit. Akci pořádá Židovská obec v Praze ve spolupráci se Správou budov a hřbitovů a. s. Matana, Federací židovských obcí v ČR a s dalšími regionálními partnery. Konání Dne židovských památek je podpořeno příspěvkem Nadačního fondu obětem holocaustu.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra v Praze Akce v MČ celá ČR

Podobné akce

26duben pátek 18:00

Do romantického parku Na Cibulce

, Na tramvajové zastávce Poštovka Ostatní

27duben sobota 10:00

Automobilové klenoty

, Galerie Golf Hostivař Výstava

28duben neděle 13:00

Horním Novým Městem ve stopách Sedmikostelí

, Před kostelem Nanebevzetí Panny Marie a sv. Karla Velikého v Praze na Karlově, Ke Karlovu 453/1 Ostatní