Richard Bona & Alfredo Rodríguez Trio

Richard Bona & Alfredo Rodríguez Trio

Termín: 3.8.2021
Vstupné:

665 Kč - 1 108 Kč

3srpen úterý 19:30

Žánr: koncertyJazz Jazz Fusion Afro-Cuban JazzJazz Meets World

Umělci: Richard Bona


Spolupráce kamerunského baskytaristy a zpěváka Richarda Bony s kubánským zpívajícím pianistou Alfredem Rodríguezem vychází z dávného společného dědictví a zároveň nabízí novou autorskou kvalitu. Trio hudebníků a skladatelů, doplněné bubeníkem Ludwigem Afonsem, vystoupí 3. srpna 2021 v pražském divadle ABC.

Latinskoamerická, a zvláště afrokubánská hudba fascinuje Richarda Bonu už léta. Vlastně odmalička: „Musím ale připomenout, že kubánská muzika se stala v Kamerunu a dalších afrických zemích tak populární proto, že její rytmy pocházejí z Afriky. Proto nám Afričanům připadá důvěrně známá. Jde vlastě o takovou zvukovou smyčku, která spojuje kontinenty,“ upozornil před časem v souvislosti se svým projektem Mandekan Cubano.

Už dlouho předtím, než sestavil zmíněnou afrokubánskou kapelu, ovšem hostovali na Bonových albech hudebníci z latinskoamerické oblasti. Nová není ani Bonova spolupráce s Alfredem Rodríguzem. Dva talenty seznámil legendární producent Quincy Jones v zákulisí festivalu v Montreux. Bona později hostoval i na pianistově ceněném albu Tocororo (2016).

Koncert Bony s Rodríguezem mohlo ostatně navštívit i české publikum v březnu 2020. Tentokrát ovšem basista a pianista dorazí s jiným bubeníkem a perkusistou, Ludwigem Afonsem.

Richard Bona je jazzový hudebník a baskytarista. Protože jeho otec byl zpěvák a perkusionista a jeho matka byla zpěvačka, setkával se Richard Bona s hudbou už od dětství. Když mu byly čtyři roky, začal se učit hrát na balafon, a...

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

O akci jsme již napsali...

Hudební kluby - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Richard Bona & Alfredo...

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (600 metrů)

Tyn Yard ResidencePraha (845 metrů)

Royal Court ApartmentsPraha (869 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Staroměstské náměstí Staroměstské náměstí Praha 1 (749 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (422 m)