Očista / Kristýna Kužvartová

Očista / Kristýna Kužvartová

Adresa:

Praha 9, Kolbenova 923/34a

Termín: 16.7.2021 26.8.2021
Vstupné:

16čvc - 26srp celý den

Žánr: výstavy


Výstava Očista bude zahájena 15.7. od 18:00 v rámci dalšího letního Dolce Far Niente. Přístupná bude až do 26.8. na ochozu druhého zálivu Pragovky před galeriemi.

Umělecký projekt Očista tematizuje rituál omývání a duševní/duchovní katarze, jenž je zároveň zpochybněn prefabrikovanou podobou objektu k mytí. Jedná se o soubor figurálních soch z mýdlové hmoty, umístěných do umyvadel (v industriálním prostředí Pragovky). Stylizovaná lidská postava se vlivem návštěvníků umývajících si ruce rozplývá a deformuje. Čím více je ohlazována, ve snaze ze sebe dostat všechnu „špínu“, tím méně ji zůstává. Společnost se očišťuje, ale zákonitě tím něco popírá, mění či dokonce ničí. Návštěvník si symbolicky myje ruce nad současným stavem světa. 

Důležitým aspektem díla je hmatový prožitek při omývání. Na rozdíl od klasického galerijního přikázání „nesahat“, je zde kontakt se sochou vyžadován. Směle se myjte. 

Kristýna Kužvartová je absolventkou Fakulty designu a umění Ladislava Sutnara, Ateliér Socha a prostor Jiřího Beránka Západočeské univerzity v Plzni. Ve své tvorbě vychází z klasických sochařských technik, principů land-artu a site-specific instalace. 

Prosíme návštěvníky výstavy, aby dodržovali aktuální vládní opatření a případně se byli schopní prokázat negativním testem na Covid-19, průkazem z očkování či potvrzením o prodělání Covid-19 a měli po celou dobu pohybu po areálu nasazený respirátor! 

 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Praha 9 Akce v MČ Praha 9

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Očista / Kristýna...

Wellness Hotel STEPPraha (2.2 km)

Sportovní centrum OlšankaPraha (4.9 km)

Žižkovská televizní věžPraha (5.4 km)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (5.4 km)
Prašná brána Prašná brána Praha 1 (6.5 km)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (4.5 km)