Letní autorské čtení | Jan Těsnohlídek

Letní autorské čtení | Jan Těsnohlídek

Adresa:

Praha 1, Široká 14

Termín: 23.7.2021
Vstupné:

zdarma

23červenec pátek 17:00

Žánr: ostatní akce


Společnost Franze Kafky zve na týden letního autorského čtení, které se koná na terase SFK od 19. do 23. července. V pátek 23. července přivítáme Jana Těsnohlídka.

Jan Těsnohlídek se narodil v roce 1987 v Havlíčkově Brodě. Po gymnáziu K. V. Raise v Hlinsku vystřídal mnohá zaměstnání – pracoval v knihkupectví, v kavárnách, na stavbách jako elektromontér a zedník, v galeriích, ve fastfoodové restauraci, v notářské a advokátní kanceláři atd. Poté, co se přesunul do Prahy, krátce studoval knihovnictví a informační studia na Filozofické fakultě UK. V letech 2012 až 2016 žil v Krakově v Polsku.

Od roku 2008 do roku 2011 byl redaktorem a zástupcem šéfredaktora časopisu pro současnou poezii Psí víno. V roce 2009 založil s Petrem Štenglem nakladatelství Petr Štengl, od roku 2011 vlastní nakladatelství JT's. Jeho básně byly přeloženy do angličtiny, němčiny, italštiny, finštiny, polštiny, holandštiny, španělštiny a slovinštiny a otištěny v českých i zahraničních časopisech a antologiích. Od roku 2011 je porotcem literární soutěže pro mladé básníky Ortenova Kutná Hora. Je nejmladším členem české sekce PEN klubu. Některé jeho básně byly zhudebněny kapelami Umakart, Lesní zvěř a Bad Karma Boy. S Milanem Kozelkou, jehož některé knihy připravil k vydání a vydal v nakladatelství JT's, inicioval antiprojekt Praha těsto literatury. Jan Těsnohlídek vede nakladatelství JT’s, kde vydává především mladší básníky (T. Čada, O. Hrabal, Š. Leitgeb a další.). Za svou debutovou sbírku Násilí bez předsudků získal v roce 2010 Cenu Jiřího Ortena. Žije v Brně. 

Jan Těsnohlídek přečte texty ze své tvorby. 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Letní autorské čtení...

The Emblem HotelPraha (175 metrů)

ValentinskaPraha (250 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (314 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (269 m)
Staroměstské náměstí Staroměstské náměstí Praha 1 (271 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (798 m)