Perličky na dně v libeňském letním kině Humanita

Adresa:

Praha 8, Novákových 20

Termín: 2.7.2021
Vstupné:

100

2červenec pátek 21:30

Žánr: film


Přijďte znovu objevit dávno zapomenuté libeňské kino Humanita v ulici Novákových 20 a užijte si hrabalovskou atmosféru s půllitrem piva nebo jinou dobrotou, kterou Vám připraví Káva na Dobrém Místě. Promítáme z originální filmové kopie.

Perličky na dně Československo, 1965, 105 min Svérázné povídky Bohumila Hrabala přitáhly v 60. letech pozornost mladých filmařů, kteří v nich nalezli netušenou poezii všedního života. Žánrové ladění i vyznění příběhů je rozličné, (ne)herecké ztvárnění mistrně evokuje hrabalovsky pábitelské postavičky. Zavítáme mezi nadšence automobilových závodů, navštívíme dva staříky v nemocnici, ocitneme se v libeňské hospodě, nechybí ani instalatér zamilovaný do cikánské dívky. Příběhy jsou černobílé, jedině návštěva pojišťováků v domě naivního malíře je natočena barevně.

Režie: Jiří Menzel, Jan Němec, Evald Schorm, Věra Chytilová, Jaromil Jireš Předloha: Bohumil Hrabal (kniha) Scénář: Bohumil Hrabal, Jiří Menzel, Jan Němec, Evald Schorm, (více) Kamera: Jaroslav Kučera Hudba: Jan Klusák, Jiří Šust Hrají: Pavla Maršálková, Ferdinand Krůta, Alois Vachek, Emil Iserle, Miroslav Nohýnek, Slávka Hozová, Bohumil Hrabal, Jiří Menzel, Miloš Čtrnáctý

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

13červen čtvrtek 19:00

Veselé Velikonoce

, Václavské náměstí 43 Film

Ubytování v okolí akce Perličky na dně v...

Wellness Hotel STEPPraha (616 metrů)

Sportovní centrum OlšankaPraha (2.7 km)

Žižkovská televizní věžPraha (3.1 km)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (3.1 km)
Prašná brána Prašná brána Praha 1 (3.9 km)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (1 862 m)