Prague Pride

Prague Pride

Adresa:

Praha, různá místa

Termín: 7.8.2023 13.8.2023

7srp - 13srp celý den

Žánr: festivalyhudba debaty přednášky diskuze umění výstava divadlo film Praha


Letošní Prague Pride nabídne nejen nejvyšší počet festivalových akcí (190) za celou svoji historii, ale také nejbohatší hudební program. Počet oficiálních festivalových míst se rozrůstá na sedm a poprvé začíná rozehřívací festivalová party už v neděli 6. srpna. Organizační tým je přesvědčen, že letos si z pestré programové nabídky v týdnu od 7. do 13. srpna vybere opravdu každý.

Zahájení Prague Pride bude trvat celou noc

Oficiální zahájení festivalu proběhne tradičně v Pride Village na Střeleckém ostrově. Hlavní hvězdou večera bude v pondělí 7. srpna irská hudebnice Ailbhe Reddy, o jejíž debutové desce Personal History magazín Clash napsal, že působí spíše jako umělecké dílo než jako album. Norský DJ iDJa představí sámskou hudební tradici a ukáže, jak lze tradiční písně z oblasti za Polárním kruhem kombinovat s disco housem. Hudebnice z Buenos Aires Juana Rozas přiveze kombinaci hyperpopu, gabberu a housu s prvky argentinského folkloru. Na Střeleckém ostrově zazní především skladby z její nové desky Vladi. Celý večer pomyslně otevře stálice programu Prague Pride česká DJka a promotérka Henriette.

Pride Village tak v pondělí ožije všemi žánry a tentokrát se nebude končit striktně ve 22 hodin. Zábava se přesune o pár metrů dál do Pride Clubu v podzemí K-kafe přímo na Střeleckém ostrově. Nový Pride klubový prostor v pondělí otevře svým DJ setem britský producent Tom Aspaul, autor skladeb pro Kylie Minogue a AlunaGeorge. Vloni byl hlavní hvězdou Pride programu na Letné a Prague Pride si zamiloval. Společně s ním během pondělní noci vystoupí také nastupující DJská hvězda a trans diva Lil Autotune nebo hyper-popová dvojice Terra a Kewu, která letos vydala nové album Sugar & Sleaze.

VÍCE INFORMACÍ A PODROBNÝ BOHATÝ PROGRAM ZDE

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby v Praze Akce v MČ Praha

Podobné akce

23duben úterý 19:00

23duben úterý 21:00

Las Migas (ESP)

, Janáčkovo nábřeží 2 Koncert

26duben pátek 19:00

Ubytování v okolí akce Prague Pride

Union Hotel PraguePraha (351 metrů)

VIPliving HouseboatPraha (548 metrů)

Royal Court HotelPraha (992 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Novoměstská radnice v Praze Novoměstská radnice v Praze Praha 2 (1 527 m)
Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (1 961 m)
Hermitage Hotel Prague Hermitage Hotel Prague Praha 2 (420 m)