Prague Kemp Letňany - Jesus Christ Superstar

Prague Kemp Letňany - Jesus Christ Superstar

Adresa:

Praha 9, Beranových 667

Termín: 17.7.2021
Vstupné:

od 550 Kč

17červenec neděle 19:00

Žánr: divadlomuzikál divadlo pod širým nebem letní scéna open air Praha

Umělci: Václav Noid BártaBára Basiková


V areálu letňanského výstaviště PVA EXPO PRAHA se budou po téměř celé léto od 1. července do 21. srpna 2021 odehrávat živá vystoupení hudebníků a těšit se také můžete těšit na slavné muzikály Hudebního divadla Karlín.

Muzikál / rockovou operu Jesus Christ Superstar vytvořili textař Tim Rice a skladatel Andrew Lloyd Webber v roce 1969. Vypráví o posledních dnech Ježíše Krista od jeho příchodu do Jeruzaléma až po ukřižování. Protože producenti měli strach z reakce věřících a církve, vydali nejprve písničky z muzikálu na gramofonovém albu. Až pak byl muzikál uveden živě v londýnském West Endu a později na Broadwayi. O čtyři roky později vznikl podle divadelního muzikálu slavný film v režii Normana Jewisona. Novější filmové zpracování je z roku 2000 (režie: Nick Morris).

S muzikálem Jesus Christ Superstar se české publikum nesetká poprvé, v Praze byl uveden již 24. července 1994 v divadle Spirála.

Na přelomu března a dubna 2010 proběhl v Hudebním divadle Karlín pětidenní maratón castingů do hlavní a vedlejších rolí, o které se ucházelo bezmála 600 umělců. Finální výběr proběhl na začátku května i za účasti hostujícího amerického režiséra. Dílčí zkoušky se uskutečnily již v červnu, naplno se pak zkoušky rozeběhly 12. července. Dvě slavnostní premiéry v Hudebním divadle Karlín se uskutečnily v listopadu 2010 a "Ježíš" je uváděn dodnes.

Premiéry 11. a 12. listopadu 2010

Osoby a obsazení

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Divadla - Praha 9 Akce v MČ Praha 9

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Prague Kemp Letňany -...

Wellness Hotel STEPPraha (3.8 km)

Výstaviště HolešovicePraha (6.5 km)

Sportovní centrum OlšankaPraha (6.6 km)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (7 km)
Prašná brána Prašná brána Praha 1 (7.8 km)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (5.8 km)