Přejít na stránky Ticketpro.cz

Nahniličko aneb poněkud dojatý

Adresa:

Praha 1, Jungmannova 9

Termín: 26.10.2014

26říjen pondělí 19:00

Žánr: divadločinohrakomedie

Umělci: Ivana ChýlkováEva HolubováMartha IssováJan KrausBohumil Klepl


Pořádně nabroušená komedie Jana Krause Nahniličko je kritikou řazena na špici současných českých původních her. V Praze se hraje už neuvěřitelné dvě desítky let a stále pro plné hlediště. 

Rej bizardních situací se v této komedii roztočí ve chvíli, kdy se svérázná česká rodina stane svědkem a posléze i účastníkem velkého byznysu s poněkud nebezpečným artiklem.

Jan Kraus nám nabízí velmi neotřelý a nesmlouvavý pohled na naši porevoluční realitu. Provokuje, výstižně pojmenovává a zejména královsky baví, jak je ostatně jeho dobrým zvykem.

Přestože se Nahniličko dnes řadí k nejúspěšnějším původním českým hrám a v roce své premiéry bylo odměněno druhou cenou Nadace Alfréda Radoka, k napsání druhého dílu Jana Krause ani takové příznivé ohlasy nepřinutí: „Pokračování Nahnilička neexistuje. Ta hra je uzavřený příběh. Nejen na prknech. Změnila nám všem život. Začínali jsme jako Chýlková a my ostatní, které v podstatě nikdo neznal. Máme k ní všichni respekt jako k něčemu úžasnému, co vlastně není naše. Možná za to, že jsme ji tenkrát nedělali ani pro prachy, ani pro slávu, ale ze svatého přesvědčení. Nemůžu mluvit za ostatní, nicméně pokud jde o mě, a jistě i Jirku Ornesta, přesvědčení je stejné. Naše stáří přidává té hře špinavost, která jí možná sluší.“

Obsazení
Ballantines  Ivana Chýlková
Božena  Eva Holubová
Seňorita  Martha Issová
Andy  Jan Kraus
Jorge Ejar Clavijo  Bohumil Klepl
Třetí  Ján Sedal

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Nahniličko aneb...

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (452 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (838 metrů)

The Emblem HotelPraha (866 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (646 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (315 m)