Interaktivní výstavní projekt Zachraň jídlo!

Interaktivní výstavní projekt Zachraň jídlo!

Adresa:

Praha 3, Čajkovského 12

Termín: 16.6.2021 31.10.2021

16čer - 31říj celý den

Žánr: výstavyinteraktivní výstava zachraň jídlo omezení plýtvání surovinami recepty Praha


Až 53 % potravinového odpadu v Evropské unii mají na svědomí domácnosti. Přitom bychom mohli potraviny ještě využít. Zbylé knedlíky nemusí skončit v koši, z tvrdého chleba se dají připravit nové dobroty a zeleninu můžeme jíst, i když už nevypadá jako z reklamního letáku. Výstavní projekt Zachraň jídlo! ukazuje, jak využít potraviny, které mají zdánlivě to nejlepší za sebou.

Plýtváním vytváříme veliké a zbytečné ztráty. Pokud chceme planetě i sobě pomoct, musíme začít u sebe. Třeba tím, že se naučíme s potravinami správně nakládat. Ačkoli se v Galerii Atrium nenajíte, bude celá patřit jídlu. Dozvíte se, co potraviny zažívají, než se dostanou na stůl, jak mnohdy neekologicky cestují a jak se tyto skutečnosti podepisují na podobě našeho světa. Zjistíte více o potravinovém odpadu a o možnostech darování jídla nebo o tématu recyklace potravin.

Autory výstavního projektu jsou kurátor Fuczik a umělci Vendula Chalánková a Viliam Slaminka. Pracují s fakty dodanými organizací Zachraň jídlo a srozumitelně je představují veřejnosti v interaktivním prostoru, který vzdělává a baví. Návštěvníci do výstavy zasahují, doplňují ji a obohacují její poselství o vlastní zkušenosti. Na výstavě uvidíte i díla legendy českého surrealismu Jana Švankmajera, slovenského umělce Petera Králika nebo studentů Mirka Koudely a Daniila Masagutova.

V rámci doprovodného programu se naučíte, jak omezit plýtvání surovinami, poznáte nejrůznější způsoby práce s jídlem, popovídáte si s umělci nebo si vyzkoušíte netradiční recepty.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Praha 3 Akce v MČ Praha 3

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Interaktivní výstavní...

Žižkovská televizní věžPraha (129 metrů)

Sportovní centrum OlšankaPraha (365 metrů)

Royal Court ApartmentsPraha (1 795 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (138 m)
Prašná brána Prašná brána Praha 1 (1 872 m)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (1 423 m)