Kulturní centrum Vozovna pořádá první ročník festivalu KniŽižkov. V sobotu 19. června odpoledne se plácek v parku před Vozovnou promění v oslavu malých knihkupců. Doprovodný program nabídne výtvarné dílny, autorská čtení a připomene i nedožité 80. narozeniny Jana Vodňanského.

Přes deset malých nakladatelů přijede v sobotu 19. června na letní scénu Kulturního centra Vozovna. Svou nabídku na první akci tohoto druhu na Praze 3 představí mezi 12. a 18. hodinou například Knihovna Václava Havla, Meander, Gnóm, Dynastie, Jakost, Malvern, Meziměsto, Limonádový Joe, Maraton a další.

Doprovodný program připomene dva básníky

Celým odpolednem budou provázet malé kulturní akce, které připomenou nedožité 80. narozeniny Jana Vodňanského nebo 140 let od narození Františka Gellnera. Obě literární osobnosti připomene písničkář, básník a předseda českého PEN klubu Jiří Dědeček. KniŽižkov přivítá také Jáchyma Topola, který bude číst dosud nevydané texty svého bratra Filipa, spisovatelka Zuzana Špůrová představí knížku pro děti Duhový chodníček, Michaela Hečková svou architektonickou publikaci Možnosti vesnice. Chybět nebudou další doprovodné akce, výtvarná knihvazačská dílna nebo dramatizované čtení pro děti s pantomimou.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Praha 3 Akce v MČ Praha 3

Podobné akce

Ubytování v okolí akce KniŽižkov

Wellness Hotel STEPPraha (1 165 metrů)

Sportovní centrum OlšankaPraha (1 797 metrů)

Žižkovská televizní věžPraha (2.3 km)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (2.3 km)
Prašná brána Prašná brána Praha 1 (3.6 km)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (1 739 m)