Přejít na stránky Ticketpro.cz

Groundation

Adresa:

Praha 1, Vodičkova 36

Termín: 12.8.2013

12srpen čtvrtek 01:00

Žánr: popreggaefestivaljazz


Slavná americká skupina Groundation patří společně s kapelou SOJA k základním pilířům současné zaoceánské roots reggae scény a jejich hudba je ovlivněna každodenním životem stejně jako rastafariánskou spiritualitou. V České republice vystoupí Groundation vůbec poprvé v rámci festivalového turné po Evropě v Lucerna Music Baru už 12. srpna.

PRAPŮVODNÍ REGGAE RYTMY GROUNDATION ZAZNÍ V PRAZE JIŽ TOTO LÉTO!

Letos v srpnu se rozezní melodie roots reggae pražský Lucerna Music Bar! Slavná americká skupina Groundation patří společně s kapelou SOJA k základním pilířům současné zaoceánské roots reggae scény a jejich hudba je ovlivněna každodenním životem stejně jako rastafariánskou spiritualitou. V České republice vystoupí Groundation vůbec poprvé v rámci festivalového turné po Evropě v Lucerna Music Baru už 12. srpna.

„Jestli neznáš svoji minulost, nemůžeš znát ani svou budoucnost,“ toto tvrzení plně vystihuje hudbu Groundation. Mezinárodně uznávané uskupení Groundation si zakládá na tom, že silně čerpá z pravých reggae kořenů, a zároveň se stále snaží posunout tento žánr dál. V jejich hudbě se mísí prvky jazzu, funky a transcendentálního dubu. Jejich styl lze také označit za progresivní reggae.

Jejich název pochází z výrazu „grounation“, pod kterým se skrývá rastafariánský ceremoniál. Tento ceremoniál je vlastně setkáním rodu, které má za cíl dosáhnout společného souznění skrze pozitivní sílu modlitby a hudby. Podobný rituál probíhá mezi Groundation a fanoušky při živých koncertech!

Devítičlenná kapela Groundation je po celou dobu své patnáctileté kariéry velmi aktivní. Vydali již 7 studiových alb a zorganizovali 14 světových turné. Přesto všechno bude jejich letošní koncert historicky první zastávkou této formace v Praze.

Pozvěte své přátelé: https://www.facebook.com/events/125634374301407/

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Groundation

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (699 metrů)

Tyn Yard ResidencePraha (771 metrů)

The Emblem HotelPraha (850 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (678 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (467 m)