Dokud se tančí - Letní kino Lihovar

Dokud se tančí - Letní kino Lihovar

Adresa:

Praha 5, areál bývalého Lihovaru

Termín: 16.6.2021
Vstupné:

zdarma

16červen středa 21:30

Žánr: filmdrama letní kino kino pod širým nebem open air Praha zdarma


Začíná léto a to znamená kromě slunce, koupaček, sladkých drinků a nových lásek i filmy v Letním kině. V tomto roce se projekce výjimečně přesouvá do nového (dočasného) prostoru MeetFactory - areálu bývalého Lihovaru. Kromě filmů na téma Hudba a film si tak můžete užít i nové lehce postapokalyptické prostory, které na konci léta zaniknou a stanou se novou rezidenční čtvrtí.

Svoje vlastní nápoje a občerstvení si přinést můžete, na místě ale bude plně vybavený bar. Vstup na projekce je zdarma. Letní kino stejně jako v minulých letech probíhá ve spolupráci s ČRo Vltava. Dramaturgicky se na programu podílel Pavel Sladký a Matěj Samec.

Projekce probíhají každou středu od 21:30. V případě nepříznivého počasí oznamujeme přeložení / zrušení projekce na našich sociálních sítích nejpozději v 19:00.
Areál Lihovaru je otevřen od 20:00.

Dokud se tančí
Od útlého věku je Merab součástí národního souboru tradičních tanců, kde mladé dívky a chlapci pohybem vyjadřují duši národa. A ten stojí na pravoslaví, tradičních genderových rolích a rodinných hodnotách. Pro jakékoliv odlišnosti zde není místo. Nejen striktní pravidla tance, ale i rigidně smýšlející společnost tak ovlivňují život tvrdě trénujícího mladíka, jehož snem je vystupovat v zahraničí. Když se ale na tréninku objeví Irakli, Merabův svět se otřese v základech... Stojí před novým rivalem a zároveň je konfrontován s omamující přitažlivostí k jinému muži. Ve smyslné romanci, která tepe v rytmu úderné hudby, zachycuje režisér Levan Akin touhu být volný i rozpor, který vůči svým kořenům můžeme pociťovat. Upřímné, emocionálně obnažené drama získalo cenu za nejlepší film na MFF v Oděse či cenu za nejlepší režii na MFF v Sarajevu.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Praha 5 Akce v MČ Praha 5

Podobné akce

26duben pátek 19:00

Adamova jablka

, Štefánikova 57 Divadlo

26duben pátek 19:00

Absolvent

, Křesomyslova 625 Divadlo

27duben sobota 19:00

Pankrác 45

, Štefánikova 57 Divadlo

27duben sobota 19:30

Politika správcovny

, Jindřišská 875/23 Divadlo

Ubytování v okolí akce Dokud se tančí -...

VIPliving HouseboatPraha (1 205 metrů)

Villa Seven HillsPraha (1 815 metrů)

Union Hotel PraguePraha (1 958 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (3.5 km)
Hermitage Hotel Prague Hermitage Hotel Prague Praha 2 (2 km)