Klasika u Wericha: Ester Pavlů - Francouzský večer

Klasika u Wericha: Ester Pavlů - Francouzský večer

Adresa:

Praha 1, U Sovových mlýnů 501/7

Termín: 20.7.2021
Vstupné:

590

20červenec úterý 19:00

Žánr: koncertyKlasika u Werichakoncertyklasika


Koncert mezzosopranistky a hostující sólistky Národního divadla v Praze Ester Pavlů. Zazní Berliozovy Les nuits d’été (Letní noci) s klavírním doprovodem Ahmada Hedara, který k francouzské atmosféře přidá i dvě klavírní skladby od Debussyho a Ravela. Hudební slavnosti na zahradě Werichovy vily nazvané „KLASIKA U WERICHA“ – nový komorní festival vážné hudby v přilehlých venkovních prostorách Werichovy vily na pražském malostranském ostrově Kampa.

Toto jedinečné místo s „geniem loci“ rozezní v průběhu pěti letních večerů klasická hudba v podání výjimečných, mimořádně talentovaných mladých umělců, špičkových profesionálů, kteří za sebou mají řadu úspěchů na české i zahraniční scéně. Dramaturgie pěveckých koncertů a hudebních vystoupení je zaměřena lehce nadčasově a „cestovatelsky“ – na letošním ročníku tak zazní české, francouzské či španělské písně, instrumentální program byl volen tak, aby se hodil pod širé nebe.

Sólistou prvního koncertu (29. 6.) je houslista Jan Mráček, nejmladší sólista v historii Symfonického orchestru Českého rozhlasu, v jehož podání zazní za klavírního doprovodu Lukáše Klánského Brahms, Smetana, Bartók, Fibich a Dvořák. Dva následující koncerty jsou věnovány písňovému repertoáru – „Francouzský večer“ (20. 7.) patří Ester Pavlů (mezzosoprán) a „V národním tónu“ (21. 7.) Elišce Gattringerové (soprán) s Romanem Hozou (baryton). Oba pěvecké večery doprovodí přední klavírista a korepetitor Ahmad Hedar. Čtvrtý koncert (10. 8.) nabídne ochutnávku španělské hudební tvorby, a především umění mladé kytaristky Barbory Kubátové, jednoho z nejvýraznějších talentů současné mladé kytarové generace. Festival pak završí Parnas Quintet (7. 9.), dechové kvinteto složené ze členů Orchestru Janáčkovy opery ND v Brně a Filharmonie Brno. Podmanivá atmosféra klasicistní vily protknuté kouzlem osobnosti Jana Wericha, tiché zurčení přilehlé Čertovky, to vše umocněno nádhernými melodiemi české i světové tvorby. Jinými slovy, nezapomenutelný zážitek, který zalahodí uchu a zároveň pohladí po duši. 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Klasika u Wericha: Ester...

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (624 metrů)

ValentinskaPraha (656 metrů)

The Golden Wheel HotelPraha (742 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Karlův most Karlův most Praha 1 (186 m)
Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (582 m)
Café Savoy Café Savoy Praha 5 (501 m)