Emoční zrání a vývojová psychologie | Webinář

Emoční zrání a vývojová psychologie | Webinář

Adresa:

LIVE stream

Termín: 30.6.2021

30červen středa 19:00

Žánr: ostatní akce


Jak prožívá emoce nenarozené dítě, batole, čerstvý školák nebo pubertální teenager? Odlišuje je způsob prožívání kromě množství životních zkušeností i samotné složení mozku? Kdy v mysli dítěte vznikají schopnosti přijímat, zpracovávat a regulovat své emoce a jak začít s jejich podporou v co nejmladším věku? Do jaké míry je způsob, jímž prožíváme emoce, dědičně podmíněný a jaké různé faktory mají vliv na jeho další rozvoj? Proč některé děti emočně dospívají později než jiné a jaké milníky existují v emočním vývoji člověka?

Poznejte principy vývojové psychologie a zjistěte, jak v mysli dítěte zavčas postavit základy empatie a pozitivního sebehodnocení! Přední odbornice v oblasti vývojové psychologie a psychologie dítěte, Marie Vágnerová, nás ve své online přednášce provede psychickým vývojem dítěte od prenatálního období až po významné změny v období puberty a adolescence a ukáže nám, jak psychickým projevům jednotlivých fází přizpůsobit výchovu.

Prof. PhDr. RNDr. Marie Vágnerová, CSc. je psycholožka, přední odbornice v oblasti psychologie dětí a vývojové psychologie. Vystudovala odbor psychologie Na Filozofické fakultě a obor genetika na Přírodovědecké fakultě Univerzity Karlovy. Pracovala jako klinická psycholožka s dětmi se zrakovým a tělesným postižením, ale i v Psychiatrickém centru Praha a v centru pro náhradní rodinnou péči. Vyučovala na Pedagogické fakultě UK a Husitské teologické fakultě UK. Zabývá se vývojovou psychologií, psychopatologií a psychologií nemocných a postižených. Psychologii spájí s biologickými disciplínami, především s genetikou a neuropsychologií. Je autorkou mnoha monografií, vysokoškolských učebnic a metodických příruček.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra v Praze Akce v MČ LIVE stream

Podobné akce