Dialogy online: Anupama Kundoo a Eike Roswag-Klinge

Dialogy online: Anupama Kundoo a Eike Roswag-Klinge

Termín: 3.6.2021

3červen čtvrtek 19:30

Žánr: ostatní akcepřednáškyonlinearchitektura


K poslední jarní přednášce spolku KRUH pozvání přijala mezinárodně oceňovaná indická architektka Anupama Kundoo, která v Praze díky Kruhu poprvé vystoupila v roce 2018. Letos si k sobě jako hosta přizvala německého architekta Eike Roswag-Klingeho. Stavby a projekty Anupamy Kundoo jsou citlivé k životnímu prostředí a zároveň mají socio-ekonomický přínos. Výzkum architekta Eike Roswag-Klingeho se zaměřuje na klima a kulturní adaptivní architekturu se zvláštním důrazem na low-tech stavební systémy. Společně si hosté budou povídat o proměně vnímání materiality v době klimatických změn. 

Anupama Kundoo
Anupama Kundoo vystudovala univerzitu v Bombaji v roce 1989 a doktorský titul získala na TU v Berlíně v roce 2008. Její výzkumně orientovaná praxe vytváří architekturu zaměřenou na lidi na základě prostorového a materiálového výzkumu s nízkým dopadem na životní prostředí, přičemž je sociálně-ekonomicky prospěšná. Její práce jsou v současné době vystavovány na samostatné výstavě „Taking Time“ v Louisiana Museum of Modern Art v Dánsku. Vyučovala architekturu a městský management na různých mezinárodních univerzitách a posilovala své odborné znalosti v oblasti rychlé urbanizace a rozvoji klimatu. Na jaře 2020 byla hostující profesorkou Davenport na Yale University. V současné době působí jako profesorka na Postupimské škole architektury v Německu.

Eike Roswag-Klinge
Eike Roswag-Klinge je jedním z iniciátorů a ředitelů ZRS Architekten Ingenieure Berlin, která byla založena v roce 2003. Od roku 2017 je předsedou laboratoře Natural Building Lab na Technische Universität Berlin. Již více než 20 let zkoumá adaptibilitu architektury v různých klimatických pásmech, což je základem pro jeho výukové, konstrukční a stavební projekty. Jeho projekty ukazují velkou rozmanitost od škol z hlíny a bambusu na jihu, přes projekt rehabilitace dědictví na Středním východě a v Evropě až po bydlení, výrobní budovy a školy ze dřeva, zeminy a přírodních vláken v Evropě. Jeho výzkum se zaměřuje na klima a kulturní adaptivní architekturu se zvláštním důrazem na low-tech stavební systémy. Projekty, na kterých pracoval, byly oceněny Aga Khan Award 2007, KAIROS Europäischer Kulturpreis 2015, Holcim Award 2011, Gold in Asia Pacific a další.

Online přednáška bude streamovaná ve čtvrtek 3. června od 19.30 na facebookové stránky spolku Kruh a na facebookovém profilu Centra architektury a městského plánování CAMP.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Dialogy online: Anupama...

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (506 metrů)

Royal Court ApartmentsPraha (910 metrů)

Royal Court HotelPraha (910 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (991 m)
Hermitage Hotel Prague Hermitage Hotel Prague Praha 2 (572 m)