Již brzy se všichni příznivci motocyklů, legendárních historických exponátů a zajímavostí zejména z motocyklového předválečného období mohou těšit na unikátní výstavu s názvem Veteran Mania. Ta odstartuje 11. června na střechách Křižíkových pavilonů holešovického Výstaviště a vyvrcholí 5. září. Návštěvníci výstavy motocyklových veteránů, která tu v takovémto pojetí ještě nebyla se mohou těšit na 100 exponátů ze soukromé sbírky sběratele a spoluorganizátora Radka Uhlíře.

Výstava zahrnující předválečné a poválečné motocykly i motocyklové legendy s příběhem nabídne návštěvníkům pohled především na modely značek jako je ČZ, Jawa, Praga, Laurin & Klement nebo BMW, DKW či Zündapp. Pořadatelé navíc jednomu člověku umožní vyhrát veterána – konkrétně model ČZ 125 T z roku 1949. Otevřeni jsou i možnosti odkoupení jednotlivých kousků, ale třeba i celé sbírky.

Cesta k uspořádání unikátní výstavy Veteran Mania byla spíše otázkou náhody. Sběratel a majitel motocyklových veteránů chtěl svoji sbírku a sběratelské úsilí posunout dál, ukázat ji veřejnosti a zpřístupnit ji tak, aby z ní mohl mít radost ještě někdo další. Původním plánem bylo muzeum historických motocyklů, v úvahu připadalo i umístění vhodných exponátů na sto různých míst po České republice, aby obdivovatelé historických kousků místa postupně navštěvovali. Nakonec se ale jako nejvhodnější plán ukázala právě realizace výstavy.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Praha 7 Akce v MČ Praha 7

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Výstava historických...

Výstaviště HolešovicePraha (331 metrů)

Vila LannaPraha (1 801 metrů)

Tyn Yard ResidencePraha (2.2 km)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (2.3 km)
Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (2.4 km)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (2.2 km)