Ve svém new yorském triu se náš přední jazzový kytarista Libor Šmoldas představuje s rytmikou absolutní světové jazzové špičky. Posuďte sami: O generaci starší američané bubeník Adam Nussbaum a kontrabasista Jay Anderson doprovázeli Michaela Breckera, Tootse Thielemanse, Marii Schneider, Boba Mintzera, Eliane Elias, Stana Getze, Mika Sterna, Johna Scofielda, Johna Abercrombie, Joe Lovana, Lee Konitze, Sonnyho Rollinse a mnoho dalších hvězd jazzového světa. Navíc se nevyhýbají ani nabídkám hudebníků jiných žánrů, o čemž svědčí jejich spolupráce například s Frankem Zappou či Tomem Waitsem.

Šmoldasovo NYC Trio není jen dalším případem jednorázové spolupráce evropského muzikanta s americkými hvězdami, kapela koncertuje přes šest let a vydává již své třetí album. To první z roku 2015 nazvané Dreamtime bylo natočené v New Yorku a přineslo kromě intimních verzí jazzových standardů také Beatles, Jamese Taylora či hudbu z filmu Kmotr. V pořadí druhá deska nese název On the Move (2016) a zaujme vás naopak syrovějším a bluesovějším zvukem plným energie s jakou všichni tři muzikanti interpretují Liborovy vlastní kompozice.  

Na koncertě se můžete těšit na průřez repertoáru obou starších desek okořeněný o materiál desky nové. Hudba je plná improvizace, energie a instrumentálního mistrovství, které ovšem není samoúčelné, ale vždy ve službách melodie, vzájemné komunikace a strhujícího jazzového rytmu.

Ve svém New Yorském triu se Vám Libor Šmoldas představuje společně s rytmikou absolutní světové jazzové špičky. Posuďte sami – o generaci starší američané bubeník Adam Nussbaum a kontrabasista Jay Anderson doprovázeli...

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Šmoldas - Anderson -...

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (283 metrů)

Royal Court ApartmentsPraha (806 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (1 026 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (678 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (467 m)