Joey Alexander Trio

Joey Alexander Trio

Adresa:

Praha 3, Čajkovského 12

Termín: 15.11.2021

15listopad pondělí 19:30

Žánr: koncertyjazz koncertyJazz meets World

Umělci: Joey Alexander


Joey Alexander, vlastním jménem Josiah Alexander Sila, se narodil 25.6.2003 v Denpasar, Bali, Indonesia. Během posledních pěti bouřlivých let stal nejmladším skvělým vyzrálým talentem v historii jazzu: Na proslulém festivalu se na programu koncertního sálu ocitl nejmladší hudebník nominovaný na cenu Grammy v jazzové kategorii, oblíbenec médií z titulní stránky 60 Minutes, New York Times a dalších špičkových zpravodajství.

Albem WARNA, kterým debutoval u Verve Records, se Alexander stal jedním z nejvýraznějších a strhujících klavíristů a skladatelů, kteří v současnosti v jazzu působí. Alexandrovo mládí může stále překvapovat návštěvníky koncertů, ale jeho hudba, včetně originální tvorby a personalizovaných interpretací skvělých písní, zaujímá dnes zasloužené místo v centru pozornosti.

Do New Yorku přijel bleskově na jaře 2014 a vystoupil na každoročním galavečeru v Jazz at Lincoln Center. U kormidla nacpaného divadla byli někteří z elitních mecenášů umění na Manhattanu, Alexander překvapil pozoruhodně lyrickým ztvárněním „Round Midnight“. Následovaly bouřlivé ovace a Alexander od té doby jen pokračoval. Následující jaro New York Times nadšeně napsal: „Pro jazzového pianistu znamená mistrovství ohromnou šíři znalostí o harmonii, rytmu a orchestraci, které se spojují ve výmluvné syntéze. Joey Alexander toho spoustu zvládá.“ Od té doby získal tři Grammy nominace, při čemž dvě ze čtyř předchozích Alexandrových alb byla na prvním místě v žebříčku Billboard Jazz Albums.

Jeho živá vystoupení byla neméně obdivována. Na 58. udělování Grammy v únoru 2016 hrál Alexander před televizním vysíláním i během hlavní televizní události. Téhož roku také vystupoval s Waynem Shorterem a Esperanzou Spalding pro presidenta Obamu a jeho ženu v Bílém Domě jako součást celostátně vysílaného speciálu Mezinárodního jazzového dne. V roce 2018 vedl jazzovou scénu v Divadle Rose v Lincoln Center s 20 člennou smyčcovou sekcí, kterou dirigoval Grammy kandidát Richard DeRosa. 18.října 2019 debutoval triumfálně ve vyprodané Carnegie Hall. 

Joey Alexander, vlastním jménem Josiah Alexander Sila, se narodil 25.6.2003 v Denpasar, Bali, Indonesia. Během posledních pěti bouřlivých let stal nejmladším skvělým vyzrálým talentem v historii jazzu: Na proslulém festivalu se na...

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 3 Akce v MČ Praha 3

Podobné akce

29březen pátek 22:00

30březen sobota 19:00

31březen neděle 20:00

Swing Melody v Jazz Docku

, Janáčkovo nábřeží 2 Koncert

Ubytování v okolí akce Joey Alexander Trio

Žižkovská televizní věžPraha (129 metrů)

Sportovní centrum OlšankaPraha (365 metrů)

Royal Court ApartmentsPraha (1 795 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (138 m)
Prašná brána Prašná brána Praha 1 (1 872 m)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (1 423 m)